Advocaat: "Zelfs met tien man speelden we dominant voetbal"

22 november 2020, 18:24

Dick Advocaat heeft genoten van de veerkracht die Feyenoord zondag heeft getoond op bezoek bij Fortuna Sittard. Ondanks een snelle achterstand en rode kaart voor Orkun Kökcü werd het duel nog winnend afgesloten. "Het is een geweldige opsteker voor de groep", zei hij over de zege. Wel was hij heel kritisch over de start van zijn ploeg.

"Die goal mag simpelweg niet vallen. Het is gemakzucht om je man direct na de aftrap te laten lopen. Het is een teken dat de concentratie mist, maar gelukkig hebben we het daarna fantastisch gedaan", reageerde Advocaat op de clubsite op de vroege tegentreffer die binnen een minuut viel. De ervaren coach vroeg zich tijdens de persconferentie zelfs hardop af of hij misschien sommige spelers dan maar eens op de bank moest zetten.

Diezelfde spelers konden het tij echter keren. "Zelfs met tien man speelden we dominant voetbal in de eerste helft", zag Advocaat, die desondanks de tactiek veranderde halverwege toen zijn elftal op voorsprong stond. "We wilden wat minder naar voren spelen om zo de controle over de wedstrijd te houden. Iets meer naar achter leunen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen