PSV doet zichzelf tekort bij FC Twente na uitstekend eerst uur

22 november 2020, 18:49

PSV heeft voor de derde keer in dit jonge seizoen punten verspeeld. Een mooie minuut stilte Harry van Raaij, een snelle voorsprong via Donyell Malen en de volledige controle over de eerste helft leken genoeg voor een makkelijke middag. De kansen werden echter niet benut en middels een strafschop kwam Twente toch op gelijke hoogte na een uur spelen, want gezien het laatste half uur juist weer erg terecht was in Enschede. 

Het was een wedstrijd om naar uit te kijken in dit Eredivisie-weekend. PSV kreeg een serieuze test voorgeschoteld met het uitstekend presterende FC Twente. De bezoekers moesten het bovendien doen zonder Mario Götze vanwege een lichte spierblessure. Noni Madueke was zijn vervanger, terwijl bij FC Twente Queensy Menig en Godfried Roemeratoe ontbraken vanwege corona-perikelen. 

Voorafgaand aan het startsignaal was er een minuut stilte voor de overleden oud-voorzitter Harry van Raaij. Hij was een PSV'er in hart en nieren en voor PSV een extra motivatie om vandaag te winnen. Een droomstart bleef daarbij niet uit. Twente zette hoog druk, waardoor er voor PSV ruimte ontstond. Cody Gakpo stak Madueke weg, waardoor de jonge aanvaller plots oog in oog stond met Joël Drommel. De doelman keerde de inzet en liet in de daaropvolgende hoekschop een prachtige reflex zien. De tweede hoekschop van Philipp Max werd hem echter te machtig. Malen kreeg de bal voor zijn voeten en verzaakte niet: binnen tien minuten was het 0-1.

Het oppermachtige PSV van daarvoor was in geen velden of wegen meer te bekennen en moest zelfs vrezen voor nog een tegentreffer. Het Vollgasfussbal van Roger Schmidt was blijkbaar niet de hele wedstrijd vol te houden, want FC Twente nam het stokje volledig over. De ruimtes werden groter, evenals de kansen van Twente. Een slordigheidje van Danilo zorgde ervoor dat een twee-tegen-één-situatie om zeep werd geholpen en PSV ontsnapte aan een nog grotere tik.

Op basis van de tweede helft verdiende de wedstrijd tussen de nummer vier en vijf van de Eredivisie geen winnaar en was FC Twente in het laatste deel zelfs de betere. PSV liet deze middag een kans liggen om op gelijke hoogte te komen met Vitesse en wordt voorbijgestreefd door Feyenoord. Aanstaande donderdag kan PSV revanche gaan nemen op PAOK in de Europa League: als het zo speelt als in de eerste helft, dan moet het kunnen. 

Opstellingen en beoordelingen

FC Twente: Joël Drommel 7.5, Tyronne Ebuehi 5, Julio Pleguezuelo 5.5, Kik Pierie 5.5, Jayden Oosterwolde 5 (45' Gijs Smal 6), Wout Brama 6, Ramiz Zerrouki 6 (84' Lindon Selahi -), Jesse Bosch 5 (77' Luka Ilic -), Vaclav Cerny 6.5, Danilo 6.5, Halil Dervisoglu 5.5 (77' Thijs van Leeuwen -)

PSV: Yvon Mvogo 7, Denzel Dumfries 6.5, Jordan Teze 6, Olivier Boscagli 6, Philipp Max 7.5, Cody Gakpo 6, Ibrahim Sangaré 7, Pablo Rosario 5.5, Noni Madueke 7 (66' Mauro Junior 6), Donyell Malen 6.5, Eran Zahavi 4.5 (69' Mohammed Ihattaren 6)

Man of the match: Joël Drommel

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen