Matig AZ komt met de schrik vrij tegen tiental FC Emmen

22 november 2020, 22:00   Bijgewerkt: 22 november 2020, 23:02

AZ heeft met de nodige moeite FC Emmen op de knieën gekregen zondagavond. Een rode kaart voor Lucas Bernadou werkte de 1-0 zege in de hand. Dit was al de vijfde keer dit seizoen dat FC Emmen door moest met tien man. Bruno Martins Indi mocht zich de matchwinner noemen, waardoor AZ toch met een goed gevoel richting Real Sociedad kan, al werd het nog onnodig spannend in de slotfase. 

Na de zeer matige start met vijf gelijke spelen, draait de Alkmaarse motor inmiddels als een tierelier. De laatste twee wedstrijden won het zeer overtuigend met 3-0 en het spel is al zeer geruime tijd erg frivool. Er werd dit seizoen alleen voor de Europa League tegen Real Sociedad verloren (1-0), maar daar mag het komende donderdag voor op herkansing. De zaken stonden er voor de uitploeg een stuk minder florissant voor. Emmen stond voorlaatste en boekte nog geen enkele competitiezege. Daarnaast won het al zeventien wedstrijden op rij niet op vreemde bodem.

Drie minuten na de openingsgoal kreeg Jesper Karlsson dé kans om de score direct te verdubbelen. Simon Tibbling verloor de bal knullig aan Albert Gudmundsson en de IJslander zette zijn teamgenoot oog in oog met de doelman. Op het moment suprême bleek de veel scorende buitenspeler ditmaal niet scherp genoeg, want hij krulde de bal met de binnenkant van de voet aan de verkeerde kant van het aluminium. In het restant van de eerste helft werd AZ verreweg het meest gevaarlijk, maar de mooiste combinatie kwam van FC Emmen. Glenn Bijl ging het één-tweetje aan het Anco Janssen en stak Nikolai Laursen weg, maar de Deen stuitte op de vuisten van Marco Bizot.

Dit incident betekende alweer de vijfde rode kaart voor FC Emmen dit seizoen in negen wedstrijden. Dat is veruit het meest van alle Eredivisie-clubs. Wonderbaarlijk genoeg creëerde dat wel een soort schokeffect en werd de ploeg uit Drenthe juist tweemaal zeer gevaarlijk. Miguel Araujo zag zijn inzet ternauwernood van de lijn gehaald worden door Teun Koopmeiners. Met het blote oog was niet te zien of de bal misschien net over de lijn was geweest, dus ging Nagtegaal af op zijn assistent en was het geen doelpunt. Een moment later leek Michael de Leeuw alsnog gelijk te maken met een fraaie snoekduik, maar hij stond nipt buitenspel.

Omdat deze momenten geen doelpunten opleverden, bleek 1-0 de eindstand, al zakte AZ met een man meer dus nog ver weg. Vooral de vele internationals leken vermoeid van de Alkmaarders. Al met al heeft FC Emmen wederom niet kunnen imponeren en ontvangt het toch echt een onvoldoende voor het dictee, vooral in de eerste helft. De nederlaag zorgt ervoor dat Emmen nog altijd op de voorlaatste plek terug te vinden is en AZ klimt door de zege naar plek zeven en kan met een relatief goed gevoel toeleven naar het duel met Real Sociedad, van komende donderdag.

Opstellingen en beoordelingen*:

AZ: Marco Bizot 6; Owen Wijndal 6, Bruno Martins Indi 7, Pantelis Hatzidiakos 6, Jonas Svensson 6; Fredrik Midtsjø 5, Dani de Wit 5, Teun Koopmeiners 7; Jesper Karlsson 5 (65. Myron Boadu 6,5), Albert Gudmundsson 6,5 (78. Zakaria Aboukhlal -), Calvin Stengs 5,5.

FC Emmen: Felix Wiedwald 8; Caner Cavlan 6, Ricardo van Rhijn 7, Miguel Araujo 6,5, Keziah Veendorp 6, Glenn Bijl 5,5; Simon Tibbling 4,5 (85. Lentini Caciano -), Lucas Bernadou 4,5, Anco Jansen 5 (63. Donis Avdijaj 6); Nikolai Laursen 5,5 (85. Marko Kolar -), Michael de Leeuw 5.

Man of the match: Felix Wiedwald

*Spelers moeten tenminste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen