Zlatan bezorgt koploper Milan zege, maar raakt ook geblesseerd

22 november 2020, 23:04

AC Milan is ook na acht competitieduels nog altijd de koploper in de Serie A. De Rossoneri wonnen het topduel bij Napoli met 1-3. Wie anders dan Zlatan Ibrahimovic bezorgde zijn ploeg de zege met twee doelpunten. Toch zullen er ook zorgen zijn bij Milan, want de Zweed moest zich zo'n tien minuten voor tijd laten wisselen met een hamstringblessure.

Het nog altijd ongeslagen Milan heeft door de zege in Stadio Sao Paolo een gaatje geslagen met de middenmoot. In een zespuntenduel kon Napoli bij winst immers op gelijke hoogte komen met Milan, maar in het onderlinge treffen werd duidelijk dat dat scenario er geen moment in zat. Hoewel Milan al tien jaar op rij niet gewonnen had in Napels, was de koploper de bovenliggende partij.

Ante Rebic miste eerst nog een grote kans op aangeven van Ibrahimovic, waarna de 39-jarige (!) spits zelf maar de touwtjes in handen nam. Op aangeven van Theo Hernandez kopte de Zweed op prachtige wijze raak. Vanaf een meter of vijftien troefde hij Napoli-verdediger Koulibaly af en liet hij Alex Meret kansloos. De thuisploeg, tegenstander van AZ in de Europa League, kon even later al langszij komen. In een ware schiettent raakte Hirving Lozano uiteindelijk de lat.

Milan bleef ook na rust domineren en scoorde tien minuten na de onderbreking de 0-2. Na een snelle counter via Hakan Calhanoglu en Rebic was opnieuw Ibrahimovic het eindstation bij de tweede paal. Het was zijn tiende goal in zes competitieduels dit seizoen. Napoli kwam wel op 1-2 via all-time clubtopscorer Dries Mertens, die ietwat gelukkig raak schoot, maar de wilde plannen voor de gelijkmaker konden alweer snel de ijskast in na een tweede gele kaart voor Tiémoué Bakayoko. Milan temporiseerde daarna vooral, scoorde nog de 1-3 via Jens Petter Hauge en boekte zo de verdiende, zesde competitiezege van dit seizoen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen