Positie Löw toch nog onzeker: pas op 4 december besluit

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

23 november 2020 – De positie van Joachim Löw is toch nog niet zeker gered. Duitse media schreven daags na de 0-6 nederlaag tegen Spanje dat de bondscoach van Duitsland ondanks alles mocht aanblijven, maar de Duitse voetbalbond (DFB) heeft aangekondigd op 4 december zijn positie officieel te evalueren en pas dan tot een oordeel te komen over de nabije toekomst. 

Positie Löw toch nog onzeker: pas op 4 december besluit

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Dat laat de DFB weten in een officieel statement. 'Door nu de tijd te nemen is er voor de bondscoach zelf ook e nodige tijd en afstand om het verlies te verwerken', staat onder andere te lezen. 'Sportief om de oorzaken van de nederlaag te achterhalen en persoonlijk om met de teleurstelling om te gaan.' Op 4 december stond er sowieso al een vergadering gepland van de Duitse voetbalbond, die wordt nu gebruikt voor de evaluatie. 

Lees ook: Beckenbauer steunt Löw en pleit voor terugkeer Müller

De Duitse media speculeerden eerder al over het vertrek van Löw, die verantwoordelijk wordt gehouden voor de slechte prestaties op én na het WK van 2018, ondanks de verjonging waar onder anderen Thomas Müller, Mats Hummels en Jerome Boateng de dupe van werden. Op het vliegveld van München werd de toekomst van de nationale ploeg van Duitsland besproken een dag na de blamage in Sevilla, met bondscoach Löw, teammanager Oliver Bierhoff, Löw's assistent Marcus Sorg en bondsvoorzitter Fritz Keller.

Daaruit kwam naar voren dat een ontslag op dat moment niet nodig was, maar een officieel besluit is dus nog altijd niet genomen. Löw had met de WK-titel van 2014 behoorlijk wat krediet, maar heeft die de laatste jaren flink verspild. De coach, die nog een contract heeft tot en met het WK van 2022, leed tegen Spanje de grootste nederlaag in 89 jaar voor de nationale ploeg van Duitsland. De prestaties in de Nations League waren sowieso al matig met slechts twee zeges en het Duitse volk ziet onder andere smaakmaker Müller graag terugkeren.

  • Topclub Adv

    Jacks stunt met waanzinnige actie: scoren we tegen de Fransen? Dan win je €100,00 met slechts €1,00 inzet!

    Scoort Nederland tegen Frankrijk, dan win je aanstaande vrijdag vijftig tot honderd euro.

  • Reacties

    Eredivisie

    gerelateerd