KNVB seponeert discutabele rode prent Bernadou

23 november 2020, 15:59

FC Emmen kan volgende week gewoon beschikken over Lucas Bernadou. De middenvelder werd zondagavond tegen AZ voortijdig naar de kant gestuurd met een rode kaart, maar de KNVB heeft besloten die beslissing terug te draaien. Daardoor kan coach Dick Lukkien komend weekend tegen Ajax alsnog een beroep doen op de Fransman.

Bernadou, die tegen AZ debuteerde in het shirt van Emmen, werd uiteindelijk van het veld gestuurd na interventie door de VAR. Die beoordeelde dat de twintigjarige middenvelder zijn voet opzettelijk op de enkel van Jonas Svensson plantte. Na afloop was er veel onbegrip voor de rode kaart. Ook Bernadou zelf kon zijn ogen niet geloven. Mede door de beslissing van de arbitrage liep FC Emmen tegen een 1-0 nederlaag aan in Alkmaar. De Drentenaren bezetten de zeventiende plaats in de eredivisie.

Bij RTV Drenthe gaf Lukkien aan dat hij zijn woede niet kon beheersen toen hij na afloop Marc Nagtegaal tegen het lijf liep. "Ik heb gezegd dat ik vind dat hij, als hij zich wil onderscheiden als scheidsrechter, ballen moet tonen en tegen de VAR moet zeggen: 'Rot op, dit is gewoon een voetbalovertreding en dat je me voor zoiets naar de zijkant laat komen om beelden te bekijken vind ik onvoorstelbaar'. Maar dat deed hij niet. Hij gaf direct rood aan Lucas. De wereld op zijn kop in mijn beleving."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen