Vrouwen PSV loten FC Barcelona, Ajax tegen Bayern München

24 november 2020, 12:46

De vrouwen van PSV kunnen zich opmaken voor een zwaar Europees tweeluik. Bij het debuut van de club in de Women's Champions League wacht direct een wedstrijd tegen topploeg FC Barcelona. Ook Ajax kwam uit de koker; de Amsterdamse vrouwen nemen het op tegen Bayern München.

PSV ontloopt met de loting recordkampioen en titelhouder Olympique Lyon, maar treft met het Barcelona van onder meer Lieke Martens wel een zware tegenstander. De ploeg haalde in 2019 de finale van het toernooi en werd vorig seizoen in de halve finale uitgeschakeld door VfL Wolfsburg. Het Deense Fortuna Hjørring en het Zwitserse FC Zürich waren de andere mogelijke opponenten, wat aanzienlijk meer kans bood op overwintering. Op 9 of 10 december speelt PSV de uitwedstrijd, een week later, op 15 of 16 december, volgt de return in eigen huis.

Ook Ajax trof met Bayern München - waar Oranje-spits Lineth Beerensteyn speelt - een zware tegenstander. De ploeg is momenteel koploper in de vrouwen Bundesliga, boven favoriet Wolfsburg. Vorig seizoen werd Bayern in de kwartfinale uitgeschakeld door de uiteindelijke winnaar, Olympique Lyon. Ajax begint het tweeluik met een thuiswedstrijd.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen