Geen positieve coronatests, Klaassen vermoedelijk erbij

24 november 2020 – Goed nieuws voor Ajax: de volledige selectie van Erik ten Hag heeft een negatieve coronatest afgelegd in aanloop met het treffen met FC Midtjylland. Dat betekent dat – anders dan voor het duel in Denemarken – de voorbereiding daardoor niet verstoord zal worden. Twijfelgevallen Davy Klaassen, Zakaria Labyad, Noussair Mazraoui én Antony zijn vermoedelijk 'gewoon' inzetbaar voor de Amsterdammers.

Geen positieve coronatests, Klaassen vermoedelijk erbij

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Dat heeft Erik ten Hag verteld op de persconferentie. "Mohammed Kudus", was het antwoord op de vraag wie er sowieso ontbreekt woensdagavond tegen FC Midtjylland in de groepsfase van de Champions League. "Davy Klaassen gaat niet trainen vandaag (dinsdag), maar ik hoop en verwacht dat hij inzetbaar is. Als dat zo is en hij kan rennen, dan gaat hij ook spelen", kondigde de oefenmeester aan. Mazraoui is nog een twijfelgevalletje, maar wel eentje van wie de coach verwacht over te kunnen beschikken. Daarnaast zit Brian Brobbey bij de selectie.

Want Ajax wil winnen, zo kondigde Ten Hag aan, omdat de doelstelling Europees overwinteren is en de ambitie overwinteren in de Champions League. "Door deze wedstrijden in de Champinos League, op het hoogste level, kun je progressie maken", zei de oefenmeester, die hoopt dat zijn elftal beter aan de bal is dan de vorige keer, toen er ondanks de zege niet goed gespeeld werd. "Vooral na de eerste twintig minuten was het niet goed meer. Ik verwacht meer van mijn ploeg, al kun je nog niet verwachten dat alle automatismen al in de ploeg zitten."

Verder werd de oefenmeester ook gevraagd naar de verschillen tussen uit- en thuiswedstrijden. Vooral op vreemde bodem noteert Ajax hele goede cijfers, in de Johan Cruijff ArenA is dat beduidend minder. "Maar we hebben uitzonderlinge statistieken in de Champions League. Thuis doen we het niet slecht, maar uit doen we het nog beter", aldus Ten Hag.

"Maar natuurlijk willen we ook graag thuiswedstrijden winnen, dat is zeker niet altijd gebeurd. Maar we hebben wel resultaat gehaald, al waren de tegenstanders niet makkelijk. Het zijn alleen allemaal wedstrijden op zich", kon Ten Hag er dan ook geen grote consequenties aan verbinden. "Maar misschien moeten we thuis meer geduld aan de dag leggen, omdat teams die hier komen, minder ruimte weggeven."

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Ajax

gerelateerd