Heerenveen in 2015 dicht bij akkoord met Frenkie de Jong

24 november 2020, 15:47   Bijgewerkt: 24 november 2020, 15:57

Het had niet veel gescheeld of Frenkie de Jong had in 2015 niet bij Ajax, maar bij sc Heerenveen gespeeld. Dat onthulde hoofd scouting Karel Brandsma. Hij vertelde dat de Friese club De Jong over wilde nemen van Willem II, maar dat de transfer om 'persoonlijke redenen' niet doorging.

"In april 2015 hebben we met Frenkie, zijn management, zijn vader en zijn opa uitvoerig gesproken over een overgang van Willem II naar Heerenveen", vertelde Brandsma in Radio Camataru, een podcast van FeanOnline. "Uiteindelijk is dat door persoonlijke omstandigheden van Frenkie op dat moment niet doorgegaan. Een aantal maanden later is hij toen naar Ajax gegaan. Dat vond ik ook wel erg jammer."

De Jong vertrok in augustus 2015 (vier maanden na de gesprekken met Heerenveen) naar Ajax. Via de jeugdopleiding van de Amsterdammers brak hij door in het eerste elftal en dwong hij een transfer van 86 miljoen euro naar FC Barcelona af. Vanavond speelt zijn huidige club het Champions League-duel tegen Dinamo Kiev. De Jong zelf is er niet bij, hij krijgt rust. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen