Sportieve revanche United, Neymar matchwinner bij PSG

24 november 2020, 23:00   Bijgewerkt: 24 november 2020, 23:08

Manchester United heeft zich gerevancheerd voor de pijnlijke nederlaag tegen Istanbul Basaksehir van drie weken geleden. Op Old Trafford werd de Turkse tegenstander dinsdagavond getrakteerd op een 4-1 nederlaag. Daarmee zette United met basisspeler Donny van de Beek een belangrijke stap richting de laatste zestien van de Champions League. Paris Saint-Germain steeg naar de tweede plaats in Groep H door RB Leipzig met 1-0 te verslaan.

Met Van de Beek in de basis nam Manchester United tegen Istanbul Basaksehir wraak voor de 2-1 nederlaag van drie weken geleden. Al na ruim een halfuur spelen was het duidelijk dat de drie punten op Old Trafford zouden blijven. Na zeven minuten ramde Bruno Fernandes een afgeslagen corner tegen de touwen.

De Portugese middenvelder nam ook het tweede United-doelpunt voor zijn rekening. Daarbij kreeg hij wel wat hulp van doelman Mert Günok, die een voorzet door zijn handen liet glippen. Van dichtbij was het voor Fernandes vervolgens een koud kunstje om de 2-0 te maken. Uit een zelf versierde strafschop maakte Marcus Rashford er nog voor rust 3-0 van.

United speelde met het oog op de overvolle speelkalender in de tweede helft in de spaarstand. Daardoor werd het in de slotfase nog even sspannend. Met een vrije trap in de korte hoek verraste Deniz Türüc (oud-Go Ahead Eagles) David De Gea. Vlak daarna raakte Edin Visca nog de lat, maar een comeback zat er niet in voor de Turken. Via Daniel James werd het zelfs in de slotfase nog 4-1. Door de zege staat de Engelse club op negen punten uit vier duels, drie punten meer dan PSG en RB Leipzig. United treft in de laatste twee speelrondes beide concurrenten nog.

Paris Saint-Germain - RB Leipzig 1-0

Voor Paris Saint-Germain, de verliezend Champions League-finalist van het afgelopen seizoen, was het tegen RB Leipzig erop of erover. De Franse grootmacht had in de eerste drie wedstrijden immers maar drie punten veroverd. De Fransen, met Mitchel Bakker in de basis, boekten zonder groots te spelen en veel kansen te creëren een minieme zege.

Het enige doelpunt van de wedstrijd werd gemaakt door de van een blessure herstelde Neymar. Na balverlies van Dayot Upamecano maakte Marcel Sabitzer een overtreding in het strafschopgebied, waarna Danny Makkelie de bal op de stip legde. Neymar ging achter de bal staan en schoot raak. Leipzig kwam de vroege achterstand niet te boven. Ook invaller Justin Kluivert kon niets aan de stand veranderen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen