Pirlo dolgelukkig met zelfkritische De Ligt: "Captain op zijn 20ste"

25 november 2020, 08:23

Dat Matthijs de Ligt weer fit is, zorgt voor grote tevredenheid bij trainer Andrea Pirlo. Na maandenlang geworsteld te hebben met een schouderblessure, stond de Nederlander voor de tweede keer op rij in de basis bij Juventus. Hoewel hij er bij de 0-1 van Ferencvaros niet goed uitzag, is Pirlo dolgelukkig met de Nederlander. Juventus won in de slotfase met 2-1.

Zelf was de Nederlander kritisch na de wedstrijd. Hij verloor na een kleine twintig minuten rond de middenlijn een kopduel, waarna Ferencvaros op 0-1 kwam. "Ik maakte een fout bij hun goal", besefte de verdediger. "Wij hebben technische kwaliteiten binnen het team. Dus als we de bal niet snel genoeg laten rondgaan, wordt het makkelijker voor de tegenstander."

Pirlo was na het duel met de Hongaren positief over de Nederlander. "We wisten dat De Ligt al op zijn twintigste aanvoerder was, dus stonden we te popelen om hem te verwelkomen", zei de trainer in Italiaanse media. "We wisten dat hij ons geweldig kan helpen, zowel verdedigend als voetballend." Pirlo sloot zich aan bij de woorden van de Nederlander, door te stellen dat zijn ploeg in balbezit niet goed was. "Als je de bal niet goed genoeg laat rondgaan, speel je Ferencvaros in de kaart. Wanneer we het wel deden, waren we ook meteen gevaarlijk. Het is duidelijk dat ik meer verwacht van mijn spelers."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen