Van Dijk mag weer hopen op eervolle FIFA-prijs

25 november 2020, 11:13   Bijgewerkt: 25 november 2020, 13:24

Virgil van Dijk is wederom opgenomen bij de genomineerden voor The Best FIFA Men's Player. De geblesseerde captain van het Nederlands elftal is één van de kanshebbers om aan de haal te gaan met de titel beste speler van 2020. Robert Lewandowski is door zijn waanzinnige prestaties de grote favoriet.

De Pool zag door de pandemie eerder een streep gaan door de Gouden Bal-verkiezing, maar mag wel hopen op de FIFA-prijs. Naast Van Dijk en Lewandowski zijn ook Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Thiago Alcântara, Kevin De Bruyne, Robert Lewandowski, Sadio Mané, Kylian Mbappé, Neymar, Sergio Ramos en Mohamed Salah genomineerd. Deze prijs bestaat overigens pas sinds begin 2017. De eerste winnaar was Cristiano Ronaldo, die werd verkozen tot beste speler over het jaar 2016. Daarna gingen Luka Modric en Lionel Messi de prijs. Vorig jaar was Van Dijk dichtbij met een tweede plaats, maar moest hij de eer aan Messi laten.

Bij de FIFA-verkiezing wordt er ook een prijs uitgereikt aan de beste keeper van 2020. Voor die prijs zijn Alisson Becker (Liverpool), Thibaut Courtois (Real Madrid), Keylor Navas (PSG), Manuel Neuer (Bayern München), Jan Oblak (Atlético Madrid) en Marc-André ter Stegen (FC Barcelona) de kanshebbers. Voor de prijs Beste Trainer zijn Marcelo Bielsa (Leeds United), Hansi Flick (Bayern München), Jürgen Klopp (Liverpool), Julen Lopetegui (Sevilla) en Zinedine Zidane (Real Madrid) genomineerd.

Op donderdag 17 december wordt bekend wie de winnaars zijn.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen