Van Crooij: "Fans begonnen te juichen wanneer ik werd gewisseld"

26 november 2020, 19:30

VVV-Venlo-aanvaller Vito van Crooij staat komend weekend tegenover zijn oude club PEC Zwolle. De buitenspeler werd in het eerste jaar na zijn komst clubtopscorer, maar verdween onder John Stegeman uit de basis. "In mijn eerste jaar, onder John van 't Schip en later Jaap Stam, ging het juist heel goed. Met negen doelpunten was ik nota bene clubtopscorer geworden. Maar ineens telde dat niet meer."

Dat vertelt hij tegenover De Stentor over zijn periode in Overijssel, waar hij na twee jaar weer vertrok en afgelopen zomer terugkeerde naar VVV-Venlo na vijftig wedstrijden, tien doelpunten en vijf assists namens PEC Zwolle. Het zo succesvolle eerste seizoen kreeg geen vervolg. "Fans begonnen zelfs te juichen wanneer ik werd gewisseld. Ik kan je zeggen: dat doet wel iets met je", aldus Van Crooij, die in de winterstop van 2019 ook de kans had om te vertrekken.

VVV-Venlo wilde hem destijds huren, toen sportief perspectief ver weg was en Stegeman zelfs opperde om hem als rechtsachter te laten fungeren in een 5-3-2-systeem. Van Crooij: "Ik was inmiddels op een punt beland dat ik ook aan mezelf moest denken. Vandaar dat ik ook aangaf dat ik op die positie niet wilde spelen. Ik wil aanvallen, niet verdedigen." Een terugkeer naar Venlo zat er toen nog niet in, omdat PEC Zwolle hem niet aan een concurrent wilde verhuren. Een half jaar later keerde hij alsnog terug bij VVV-Venlo, met wie hij nu dus tegen zijn oude club speelt.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen