Begrafenis Maradona drie uur uitgesteld na rellen rondom kist

26 november 2020, 20:30

De begrafenis van Diego Maradona is in elk geval met drie uur uitgesteld. Doordat er rellen zijn ontstaat in Buenos Aires rondom de plek waar Pluisje ligt opgebaard, duurt het langer voor hij naar zijn begraafplaats in Bellavista kan worden gebracht. Hierdoor hopen de autoriteiten de rust rondom Maradona terug te krijgen.

Rondom de plek waar de kist van Maradona ligt, vonden rellen plaats nadat voor fans duidelijk was dat de rij zo lang was, dat ze de kist niet meer konden zien en afscheid nemen onmogelijk was. Supporters kwamen om die reden in botsing met de politie omdat ze gingen protesteren, met hevige rellen als gevolg. De Argentijnse politie moest zelfs een waterkanon inzetten om alle verdrietige fans op afstand te houden. Om hen enigszins tegemoet te komen, is de periode in elk geval met drie uur verlengd.

Lees ookMaradona wordt donderdag al begraven in Buenos Aires

Voorlopig is de politie er wel in geslaagd om de rust enigszins terug te laten keren rondom de plek waar hij ligt – Casa Rosada, het paleis in de hoofdstad van Argentinië. De begrafenis wordt gehouden op de begraafplaats Jardin de Paz, in een buitenwijk van Buenos Aires, waar ook zijn ouders liggen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen