Feyenoord kan komende week de volgende EL-ronde al bereiken

26 november 2020 – Met een gelijkspel bij CSKA Moskou (0-0) houdt Feyenoord zicht op de volgende ronde van de Europa League. De Rotterdammers stegen zelfs naar de tweede plaats in Groep K, door de nederlaag van Wolfsberger AC tegen koploper Dinamo Zagreb (0-3). Met onderstaand scenario plaatst Feyenoord zich vanavond al voor de volgende ronde van de Europa League. 

Feyenoord kan komende week de volgende EL-ronde al bereiken

Feyenoord speelt zelf vanavond in eigen huis tegen koploper Dinamo Zagreb. De Rotterdammers lieten in Kroatië zien te kunnen winnen, maar kwamen door een gemiste penalty van Steven Berghuis slechts tot een remise (0-0). Als het volgende week donderdag in De Kuip wél tot een zege, stijgt het naar acht punten én is het onderling resultaat ten opzichte van CSKA Moskou – wat bepalend is in Europa – in het voordeel van Feyenoord. 

Toch is een overwinning niet op zeker genoeg voor een plek in de knock-outfase: ook moet CSKA Moskou winnen van Wolfsberger AC. Daarmee kunnen de Oostenrijkers namelijk met vier punten dan virtueel niet meer over Feyenoord heen, dat dan op acht punten komt. Dat geldt wel voor zowel CSKA Moskou (virtueel dan zes punten) en Dinamo Zagreb (virtueel acht punten, maar tweede door een minder onderling resultaat): maar beide teams spelen in de laatste speelronde tegen elkaar. De winnaar van dat duel gaat dan met Feyenoord mee naar de knock-outfase, terwijl bij een remise CSKA Moskou sowieso onder Feyenoord blijft.

Bij een zege op Wolfsberger AC over een week, is Feyenoord in dit scenario ook sowieso verzekerd van de groepswinst door het betere onderlinge resultaat ten opzichte van Dinamo Zagreb.

Feyenoord

gerelateerd