Bosz zeker van volgende ronde, Spurs doet goede zaken

26 november 2020, 22:52   Bijgewerkt: 26 november 2020, 23:08

Het gaat Peter Bosz momenteel voor de wind bij Bayer Leverkusen. In de competitie is hij met zijn ploeg nog ongeslagen en ook in de Europa League gaat het voortvarend. De Duitsers plaatsten zich door een 4-1 zege op Hapoel Beer Sheva voor de volgende ronde. Tottenham won op zijn beurt simpel van Ludogorets (4-0). AS Roma is ook al zeker van de knock-outfase.

Bayer Leverkusen – Hapoel Beer Sheva 4-1

Leverkusen won in de eerdere ontmoeting met de Israëliërs met 2-4, maar gemakkelijk ging dat niet. De ploeg van Peter Bosz was in eigen huis dus scherp vanaf de start, ook met de wetenschap dat het zich al vroeg kon plaatsen voor de volgende ronde. Patrick Schick schoot de Duitsers dan ook al snel op voorsprong, waarna Leon Bailey vrijwel direct na rust de score verdubbelde. Het liet Beer Sheva echter lang in leven, mede door de aansluitingstreffer van Itamar Shviro. Uiteindelijk wonnen Bosz en co wel, omdat Kerem Demirbay de wedstrijd tien minuten voor tijd in het slot gooide. Ook Lucas Alario zette zichzelf nog op het scorebord. 

Tottenham – Ludogorets 4-0

Na de nederlaag bij Antwerp moest Tottenham, gedeeld koploper van de Premier League, ineens aan de bak om in de Europa League geen modderfiguur te slaan. Na een dubbele zege op het Bulgaarse Ludogorets ligt de ploeg van José Mourinho in ieder geval op koers om de volgende ronde te halen. In Londen werd het in totaal 4-0. Mede door twee goals van Vinicius. Ook maakte Harry Winks een wereldgoal door vanaf zo'n dertig meter raak te schieten. Spelers als Heung-Min So en Harry Kane zagen dat vanaf de reservebank, zij kregen rust.

CFR Cluj – AS Roma 0-2

Voor AS Roma is het een aardig seizoen tot nu toe. De Romeinen staan derde in de Serie A en zijn in de Europa League nog altijd ongeslagen met tien punten uit vier wedstrijden. Op bezoek in Roemenië won het met 0-2 bij Cluj en daardoor is AS Roma al geplaatst voor de volgende ronde. Gabriel Debeljuh (eigen doelpunt) en Jordan Veretout (strafschop) zorgden voor de goals.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen