Gisteren gemist: PSV en Feyenoord winnen, knap gelijkspel AZ

27 november 2020, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op donderdag 26 november.

PSV komt dramatische start te boven en pakte cruciale zege: 3-2

PSV heeft een zwaarbevochten én cruciale overwinning geboekt in de groepsfase van de Europa League. Ondanks een razendsnelle 0-2 achterstand en een onterecht afgekeurde treffer van Donyell Malen toonde het elftal van Roger Schmidt donderdagavond veerkracht. Het had drie weken geleden het kunstje afgekeken van hoe een wedstrijd na de pauze snel om te draaien, want in Eindhoven deed PSV dat tegen PAOK Saloniki ditmaal zelf: 3-2.

Feyenoord kan komende week de volgende EL-ronde al bereiken

Met een gelijkspel bij CSKA Moskou (0-0) houdt Feyenoord zicht op de volgende ronde van de Europa League. De Rotterdammers stegen zelfs naar de tweede plaats in Groep K, door de nederlaag van Wolfsberger AC tegen koploper Dinamo Zagreb (0-3). Met dit scenario plaatst Feyenoord zich volgende week al voor de volgende ronde van de Europa League.

AZ laat Real Sociedad ontsnappen met remise: 0-0

AZ heeft donderdagavond een punt overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen Real Sociedad. De Alkmaarders lieten in het eigen AFAS Stadion kansen liggen om de bezoekers uit Spanje pijn te doen, maar zullen desondanks niet geheel ontevreden zijn met het verdiende gelijkspel: 0-0. Zodoende blijft de strijd voor overwintering in de Europa League bijzonder spannend in groep F. SSC Napoli (negen punten), Sociedad (zeven punten) en AZ (zeven punten) zijn twee wedstrijden voor het einde nog volop in de race.

Lichaam Maradona aangekomen op zijn laatste rustplaats

Het lichaam van Diego Armando Maradona is donderdagavond aangekomen op de plek waar hij begraven zal worden in Bella Vista, ongeveer 30 kilometer buiten het centrum van Buenos Aires. Het gebeurde drie uur later dan was gepland. De beelden van de tienduizenden fans die afscheid willen nemen, blijven indrukwekkend. 

Nederland doet weer goede zaken op coëfficiëntenranglijst

Met iedere Eredivisie-club die een resultaat boekte in Europa, heeft Nederland uitstekende zaken gedaan op de coëfficiëntenranglijst. Door de overwinningen van Ajax en PSV en de gelijke spelen van Feyenoord en AZ pakte Nederland deze week 1,2 punt. Daarmee zette het België verder op achterstand en liep het in op Rusland.

PSV komende twee duels zonder 'uitgeputte' Ihattaren

Mohamed Ihattaren ontbreekt in de wedstrijdselectie van PSV voor het Europa League-duel van vanavond met PAOK Saloniki (21.00 uur) Ook zondag tegen Sparta Rotterdam is de middenvelder er niet bij. Volgens PSV-trainer Roger Schmidt is Ihattaren uitgeput en dus niet in staat om minuten te maken voor de Eindhovenaren.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen