Slot: "Minimaal gelijkwaardig aan de nummer 1 van Spanje"

27 november 2020, 09:04

Waar AZ drie weken geleden in Spanje nog werd weggespeeld door Real Sociedad, deden de Alkmaarders het donderdagavond een stuk beter. De wedstrijd in het AFAS Stadion eindigde in een niet onverdienstelijk 0-0 gelijkspel, maar voor AZ zat er eigenlijk meer in. Dat vindt ook Arne Slot.

De wedstrijd tegen Real Sociedad bevestigt Slot dat hij over heel veel goede spelers beschikt. "Als je kijkt naar de ranglijst, dan hebben we het niet eens zo heel goede zaken gedaan. Maar de spelers hebben laten zien dat ze dit niveau aankunnen. Dat vind ik de grootste winst van vandaag. Het is ons nog niet vaak gelukt om op Europees topniveau zo'n evenwichtige wedstrijd te spelen. We waren minimaal gelijkwaardig aan de nummer 1 van Spanje", aldus de trainer op de persconferentie na afloop van de Europa League-wedstrijd.

AZ staat na de remise tegen Real Sociedad op zeven punten uit vier duels. De Baskische ploeg heeft evenveel punten en Napoli gaat met negen punten aan kop. Verliest AZ volgende week thuis van Napoli en wint Real Sociedad van HNK Rijeka, dan zijn de Alkmaarders uitgeschakeld. "Napoli hebben we al eens verslagen, dus daar gaan we met een goed gevoel naar toe", heeft Slot vertrouwen in een goede afloop.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen