Transferweekje: AZ op Zweedse tour, Schuurs, Messi en Lescott

28 november 2020, 12:00

Over ruim een maand opent de winterse transfermarkt zijn deuren. Langzaam maar zeker begint het geruchtencircuit op gang te komen. Wat staat er de komende transferperiode te gebeuren? Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Schuurs naar Anfield?

Niet voor de eerste keer wordt Perr Schuurs in verband gebracht met een transfer naar Liverpool. Volgens het Italiaanse Corriere dello Sport hebben The Reds zelfs al een bod uitgebracht op de 21-jarige verdediger van Ajax. Liverpool wil Schuurs voor dertig miljoen euro overnemen, zo klinkt het. Nu Virgil van Dijk en Joe Gomez lang uit de roulatie zijn, kan Liverpool wel een verdedigende versterking gebruiken. Dat de regerend kampioen van Engeland uitkomt bij Schuurs is niet heel verrassend. In het verleden, toen Schuurs nog bij Fortuna Sittard speelde, was Liverpool ook geïnteresseerd. Hoe de verdediger staat tegenover een overgang naar Anfield, is niet bekend. Volgens Ajax-clubwatcher Mike Verweij van De Telegraaf is er geen concrete interesse van Liverpool voor Schuurs. 'Hij staat op een lijstje, maar daar staan vijftig spelers op.'

{image[342901][right-half][]}Engelse interesse voor Messi

Lionel Messi blijft de gemoederen bezighouden. Na afgelopen zomer is dat natuurlijk niet heel gek. Speelt de Argentijnse superster ook volgend seizoen in Barcelona, of gaat hij aan de slag in Engeland? Manchester City lijkt de belangrijkste gegadigde om Messi in te lijven. Met het nieuwe contract voor Pep Guardiola zetten The Citizens de deur voor de Argentijn verder open. Volgens de gerenommeerde Spaanse journalist Guillem Balague jaagt ook Chelsea op de handtekening van Messi. De Londense club wil dolgraag de strijd aangaan met City als Messi zijn aflopende contract bij Barça niet verlengt. Wordt vervolgd.

Toekomst Van Aanholt

Met een aflopend contract in het vooruitzicht doen de geruchten over Patrick van Aanholt (30) de ronde. Football Insider kwam met het gerucht naar buiten dat Marc Overmars de back in de gaten zou houden, mede gezien zijn aflopende contract en het feit dat Nicolas Tagliafico – ondanks dat hij heeft bijgetekend – nog aast op een vertrek. De back deelde vervolgens zelf op social media dat hij Ajax – FC Midtjylland zat te kijken met 'Champions League nights' als bijschrift, gevolgd door enkele emoticons. In de week waarin hij werd gelinkt aan Ajax was dat voer voor het gerucht dat hij zelf meer dan open zou staan voor een periode in Amsterdam. Hoe concreet zouden de geruchten zijn? 

{image[316241][left-half][]}Tijdelijke terugkeer Lescott

Het meest opmerkelijke transfernieuws van deze week komt uit Spanje. Joleon Lescott, 38 jaar, komt uit zijn voetbalpensioen om één bekerwedstrijd te spelen. De 26-voudig Engels international is de nieuwe aanwinst van Racing Murcia, een Spaanse vierdeklasser. Drie en een half jaar na zijn laatste wedstrijd als professioneel voetballer zal Lescott een korte comeback maken. Op woensdag 16 december treedt hij met zijn tijdelijke club in de Copa del Rey aan tegen Levante.

Wat doet Wijnaldum?

Nog altijd is er geen duidelijkheid over de toekomst van Georginio Wijnaldum. De dertigjarige middenvelder beschikt bij Liverpool over een contract dat volgend jaar zomer afloopt. De speler en club praten al geruime tijd over een nieuwe verbintenis, maar dat is vooralsnog zonder resultaat gebleven. Jürgen Klopp hoopt vurig dat Wijnaldum bij The Reds blijft, maar The Athletic verwacht dat het tot een breuk komt. Liverpool wil de routinier namelijk geen meerjarig contract aanbieden. FC Barcelona en Inter worden in de wandelgangen als clubs die willen profiteren van Wijnaldum zijn contractsituatie bij Liverpool.

AZ op Zweedse tour

AZ is van plan om na Jesper Karlsson nog een talentvolle speler uit de Zweedse Allsvenskan op te pikken. Volgens FotbollDirekt hebben de Alkmaarders hun oog laten vallen op Aimar Sher, een zeventienjarige middenvelder. Hij staat onder contract bij Hammarby IF en speelde al negentien wedstrijden in de Zweedse competitie. AZ zou Sher al langere tijd volgen en in contact zijn met Hammarby, al is een officieel bod nog niet uitgebracht. Sher moet ongeveer drie miljoen euro kosten.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen