Topschutter Van Hooijdonk ontbreekt bij NAC na 'ongelukje'

27 november 2020 – NAC Breda moet het vanavond in het Brabantse onderonsje met TOP Oss stellen zonder topscorer Sydney van Hooijdonk. De twintigjarige aanvaller is thuis ongelukkig verwond geraakt, waardoor het Eerste Divisie-duel in Oss te vroeg komt. Van Hooijdonk groeide in de eerste weken van het seizoen uit tot sterkhouder in Breda, maar verloor vorige week al zijn basisplaats.

Topschutter Van Hooijdonk ontbreekt bij NAC na 'ongelukje'

NAC meldt via Twitter dat de aanvaller niet bij de selectie zal zitten. 'De spits heeft vanmorgen thuis een ongelukje gehad waarbij hij snijwonden heeft opgelopen. Een aantal van deze wonden dienden gehecht te worden. Hij zal er daarom niet bij zijn', schrijft de club op Twitter. Wat er precies is gebeurd, laat de huidige nummer vier van de Keuken Kampioen Divisie in het midden.

Feit is dat NAC de 1,90 meter lange spits enorm zal missen in Oss. Met acht doelpunten is hij NAC's topscorer, waardoor de club op de vierde plaats staat. Vorige week moest  de gepasseerde Van Hooijdonk het doen met een rol op het tweede plan. Tegen FC Eindhoven kwam hij pas vijf minuten voor tijd binnen de lijnen. Trainer Maurice Steijn gaf de voorkeur aan Mario Bilate.

 

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd