Leeuwinnen zonder Wiegman in topper tegen VS

27 november 2020, 16:36   Bijgewerkt: 27 november 2020, 16:49

De Oranje Leeuwinnen moeten het vanavond in de interland tegen de Verenigde Staten stellen zonder Sarina Wiegman. De bondscoach moet het op voorhand pikante oefenduel laten schieten wegens familieomstandigheden. Assistent Arjan Veurink zal de honneurs tegen Team USA waarnemen.

Dat meldt de KNVB op Twitter. De bond laat weten dat de privéomstandigheden geen relatie hebben met het coronavirus. De wedstrijd, die om 18.35 uur begint in het Rat Verlegh Stadion, is vriendschappelijk. Toch zal Oranje gebrand zijn op het boeken van een zege. Het is namelijk de herhaling van de WK-finale van 2019, die werd gewonnen door de VS (2-0).

Het duel dient als voorbereiding op het laatste EK-kwalificatieduel met Kosovo. Daarin staat niks meer op het spel, omdat de Leeuwinnen zich al plaatsten voor het toernooi. Wél is het een van de laatste duels waarin Wiegman aan het roer staat. Na de Olympische Spelen van 2021 begint zij aan een klus bij de Engelse ploeg. Of Wiegman tegen Kosovo weer terug is, moet nog blijken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen