Lyon schorst Aouar tijdelijk, inzetbaarheid Memphis vraagteken

27 november 2020, 19:54

Olympique Lyon heeft Houssem Aouar uit de A-selectie gezet voor komend weekend. De middenvelder weigerde om na het duel tegen Angers, waarin hij op de bank bleef, nog enkele fitheidsoefenigen te doen. Dat werd door de club opgepikt als werkweigering, waarvoor hij is bestraft. Trainer Rudi Garcia heeft een sanctie voorgesteld en de club heeft het overgenomen.

Dat heeft de coach uit de doeken gedaan tijdens de persconferentie. Veel aandacht wilde hij er overigens niet aan schenken, want na vier zeges in de laatste vijf duels zou er volgens hem elders aandacht voor moeten zijn. "De sanctie is logisch: ik vond dat er iets moest gebeuren. De club heeft besloten om hem uit de selectie te halen, die beslissing begrijp ik", stelde Garcia, die liet doorschemeren dat het om een tijdelijke schorsing gaat.

Het is gebruikelijk dat spelers die niet in actie komen tijdens een wedstrijd na het duel alsnog bepaalde (loop)oefeningen doen om toch een fysieke prikkel te krijgen. Dat heeft Aouar vermoedelijk geweigerd, waarvoor hij dus is bestraft. Overigens liet Garcia ook weten dat er achter de inzetbaarheid van Memphis een klein vraagteken staat voor het duel met Stade Reims: normaliter is hij overigens wel gewoon inzetbaar, maar helemaal zeker is dat volgens de oefenmeester nog niet. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen