Twente weer met beide benen op de grond na verlies tegen RKC

27 november 2020, 22:00

FC Twente heeft na de geweldige seizoensstart vrijdagavond een flinke domper geïncasseerd. De ploeg van Ron Jans was in eigen huis onmachtig en ging mede door individuele fouten achterin terecht onderuit tegen RKC Waalwijk (0-2), bij wie Ola John tegen zijn oude club uitblonk. Daardoor gaan de Tukkers niet naar de top-drie van de Eredivisie, maar staan ze voorlopig weer even met beide benen op de grond. 

Met een minuut stilte werd er voor de wedstrijd op passende wijze stilgestaan bij het overlijden van Diego Maradona eerder deze week. De Argentijn overleed op zestigjarige leeftijd aan een hartstilstand en ook in de Eredivisie staat men daarbij stil. FC Twente begon niet veel later zoals we het van de ploeg uit Enschede gewend zijn: al na een paar minuten spelen was het dichtbij de openingstreffer. Danilo tikte de bal richting het RKC-doel na een goede hoekschop van Gijs Smal - die startte door de blessure van Jayden Oosterwolde -, maar de dit seizoen zo trefzekere Ajax-huurling raakte de paal.

Na de treffer van Ngonge was Twente het even helemaal kwijt. Er lukte weinig tot niets en RKC Waalwijk werd dreigender. Achterhoedespeler Pierie hielp de gasten uit Waalwijk na een halfuur spelen nog wat verder in het zadel. De Twente-verdediger twijfelde veel te lang met de bal aan zijn voet en liet zich deze kinderlijk eenvoudig afsnoepen. John stuurde Stokkers weg in de diepte. De spits schoot de bal snoeihard achter Drommel voor de 0-2. Een verrassing was daarmee serieus in de maak, helemaal omdat de gasten ook alleraardigst voetbalde. 

RKC hoefde in de tweede helft niet zo nodig meer, bij Twente lukte er vrijwel niets. De grootste kansen in de tweede helft waren zelfs voor de bezoekers, maar Drommel liet zien waarom hij zich de afgelopen interlandperiode mocht melden bij het Nederlands elftal. Hij redde katachtig op een verdekt schot van invaller Lennerd Daneels en was daarna razendsnel op de been om de rebound van Richard van der Venne tot tweemaal toe te keren. Vlak voor tijd kreeg Alexander Jeremejeff de kans om de spanning terug te brengen, maar een uitstekend keepende Kostas Lamprou stond in de weg. Het was typerend voor de avond, waarop barweinig lukte bij FC Twente - dat veelal uit frustratie vier gele kaarten pakte na de pauze. 

Zo pakt RKC drie belangrijke punten in de strijd tegen degradatie en loopt het weg bij de ploegen onderin de Eredivisie. De Waalwijkers stijgen naar de elfde plaats en leven voor even op een roze wolk. Daarvan is FC Twente in elk geval hard afgevallen. Het team van Jans - die zich na de remise had afgevraagd hoe zijn ploeg zou omgaan met complimenten - had goede zaken kunnen doen bij een overwinning, maar moet voorlopig afhaken in de strijd om de bovenste plekken.

Opstellingen en beoordelingen*:

FC Twente: Joël Drommel 6,5; Tyronne Ebuehi 5,5, Julio Pleguezuelo 5, Kik Pierie 3,5, Gijs Smal 5,5; Wout Brama 6, Godfried Roemeratoe 5 (63. Ramiz Zerrouki 5), Jesse Bosch 4 (45. Luka Ilic 5,5); Václav Cerny 5, Danilo 5 (63. Alexander Jeremejeff 5,5), Halil Dervisoglu 4,5 (63. Lazaros Lamprou 5,5)

RKC Waalwijk: Kostas Lamprou 7; Saïd Bakari 6,5, Melle Meulensteen 6,5, Ahmed Touba 6,5, Paul Quasten 6 (83. Thierry Lutonda -); Richard van der Venne 6,5, Vurnon Anita 6,5, Anas Tahiri 6,5 (70. Ayman Azhil 6), Cyril Ngonge 7 (83. Juriën Gaari -), Finn Stokkers 7 (89. Hans Mulder -), Ola John 7,5 (45. Lennerd Daneels 7)

Man of the Match: Ola John

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen