Pierie schuldbewust na fout, Jans baalt van terechte nederlaag

27 november 2020, 23:05

Kik Pierie stak de hand in eigen boezem na de 0-2 nederlaag van FC Twente in eigen huis tegen RKC Waalwijk vrijdagavond. Bij de tweede goal van de bezoekers ging de verdediger pijnlijk in de fout. "Ik stelde de pass te lang uit. Ik had voor de veilige optie moeten kiezen", erkende de huurling van Ajax.

Dat ging echter gruwelijk mis, waardoor Finn Stokkers de tweede van de avond kon maken namens RKC Waalwijk. "Normaal is het juist mijn kracht om een pass uit te stellen, maar dat deed ik nu te laat", zei Pierie tegenover FOX Sports over het fatale moment. "Als je van achteruit op wilt bouwen, dan neem je risico door langer te wachten. Maar je bent de laatste linie, dus dat lukt niet altijd." In dit geval duidelijk niet en ging Pierie in de fout. "Dit past niet bij ons, we moeten het omdraaien."

Jans: "Dit is een domper"

Ook FC Twente-trainer Ron Jans baalde flink na het verlies van zijn ploeg. "Dit is een enorme domper", vond de oefenmeester, die realistisch was in zijn commentaar. "Het is een verdiende overwinning van RKC Waalwijk. Na hun eerste uitstekende goal zie je bij ons meer onmacht, frustratie. Het voetbal was veel te gehaast, de hele wedstrijd. Telkens nét niet, door het midden waar het vol was. En zij deden het gewoon goed. Als je achter komt, ga je nog geforceerder voetballen." Het leidde alleen tot vier gele kaarten voor de Tukkers, maar niet tot doelpunten en dus een nederlaag.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen