Gisteren gemist: FC Twente onderuit, Cambuur aan kop en Oranje

28 november 2020, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op vrijdag 27 november.

FC Twente weer met beide benen op de grond na verlies tegen RKC

FC Twente heeft na de geweldige seizoensstart vrijdagavond een flinke domper geïncasseerd. De ploeg van Ron Jans was in eigen huis onmachtig en ging mede door individuele fouten achterin terecht onderuit tegen RKC Waalwijk (0-2), bij wie Ola John tegen zijn oude club uitblonk. Daardoor gaan de Tukkers niet naar de top-drie van de Eredivisie, maar staan ze voorlopig weer even met beide benen op de grond.

Moeizame zege SC Cambuur, NAC mist Van Hooijdonk

SC Cambuur is de nieuwe koploper van de Eerste Divisie. De ploeg van Henk de Jong won na de toppers tegen Almere City FC en De Graafschap vrijdagavond ook van laagvlieger FC Den Bosch, al maakte de Brabantse ploeg het de Leeuwarders moeilijker dan de concurrentie dat recentelijk deed (3-1). NAC Breda miste op bezoek bij TOP Oss clubtopscorer Sydney van Hooijdonk node: 0-0, terwijl Almere City FC [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/376117/verheydt-bezorgt-almere-city-een-punt-maar-niet-de-koppositie/,_blank,gelijkspeelde] tegen FC Volendam (2-2).

Oranje net als in WK-finale maatje te klein voor Amerika

De Nederlandse Leeuwinnen hebben vrijdagavond geen revanche kunnen nemen voor de verloren WK-finale tegen Amerika. In de reprise van de eindstrijd in Frankrijk ging Oranje opnieuw met 0-2 onderuit, wat anderhalf jaar geleden ook de uitslag was. Het verschil tussen de nummers vier en één van de wereldranglijst was opnieuw groot, ondanks dat de score nog relatief klein uitviel.

FC Barcelona meldt principe-akkoord over inleveren van de lonen

FC Barcelona heeft eindelijk een akkoord bereikt met de advocaten van de spelersgroep en technische staf over het inleveren van de salarissen. In totaal doen de spelers een tijdelijke 'gift' van 122 miljoen euro, plus nog eens vijftig miljoen aan andere kosten waarop kan worden bespaard. Hoewel de spelers zelf nog hun goedkeuring moeten geven over het akkoord, lijkt een definitief akkoord nog slechts fomaliteit.

Tadic pakt fraaie award: Champions League-speler van de week

Dusan Tadic (32) heeft een fraaie prijs op zijn naam geschreven. De aanvoerder van Ajax is gekozen tot de beste speler van de afgelopen Champions League-speelronde. Daarmee troeft de Serviër – die niet scoorde tegen FC Midtylland, maar wel een van de uitblinkers was aan de kant van de Amsterdammers – onder andere Bruno Fernandes (tweede), Jadon Sancho (derde) en Robin Gosens (vierde) af.

Siem de Jong pas optie voor winter, goalie Miazek afgetest

SC Heerenveen kan Siem de Jong niet voor de winterstop al presenteren. Hoewel technisch manager Gerry Hamstra de interesse van de Friezen niet hardop wilde bevestigen, werd wel duidelijk dat de middenvelder annex aanvaller niet tussentijds kan overstappen naar het Abe Lenstra Stadion. Verder is keeper Kamil Miazek – hij was de laatste tijd op proef - is afgetest.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen