Manchester City overklast Burnley in grote Mahrez-show

28 november 2020, 17:59

Met dank aan Riyad Mahrez heeft Manchester City voor de vierde keer op rij thuis met 5-0 gewonnen van Burnley. De laagvlieger was zaterdag geen partij voor de topclub, die na twee duels op rij zonder winst weer eens de volle buit heeft gegrepen. Riyad Mahrez was met een hattrick de man van de wedstrijd.

Burnley verloor de afgelopen drie keer al met 5-0 op bezoek bij City en was ook zaterdag geen partij voor het team van Pep Guardiola. Op aangeven van Kevin De Bruyne was het al na zes minuten 1-0 via Mahrez. Met een geweldige knal via binnenkant paal zorgde Mahrez er na 22 minuten ook voor dat het 2-0 stond. Benjamin Mendy werd op slag van rust goed bediend door De Bruyne en zorgde met een volley voor de 3-0 ruststand. Toen was het duel dus al gespeeld.

Uiteraard deed Man City, dat komende week weer in actie komt in de Champions League, het vervolgens wat rustiger aan. Wel werd er nog twee keer gescoord. Halverwege de eerste helft tekende Ferran Torres voor de 4-0 en drie minuten daarna kwam het slotakkoord op naam van Mahrez, die zich zo goed voelde dat hij zelfs met een kopbal het net vond. Het was zijn tweede hattrick ooit in de Premier League en zijn eerste als Manchester City-speler.

Door de broodnodige driepunter stijgt Manchester City naar de achtste plaats. Burnley zit nog steeds diep in de zorgen en bezet de zeventiende positie.