Dramatische avond kost Real Madrid drie punten én Hazard

28 november 2020, 23:02   Bijgewerkt: 28 november 2020, 23:48

Real Madrid is zaterdagavond in La Liga nog verder in de problemen gekomen. Nadat de vorige twee wedstrijden in de competitie al puntverlies opleverden, werd nu ook in eigen huis met 1-2 verloren van Deportivo Alavés. Tot overmaat van ramp zag trainer Zinédine Zidane ook Eden Hazard opnieuw geblesseerd uitvallen.

In de laatste twee wedstrijden verloor Real met 4-1 van Valencia en speelde het met 1-1 gelijk tegen Villarreal, waardoor de ploeg dreigde weg te zakken. Een overwinning op Alavés was dus noodzakelijk om aansluiting te blijven houden op koplopers Real Sociedad en Atlético Madrid. Al na vier minuten ging het echter de verkeerde kant op voor de ploeg van Zidane. Een kopbal in de zestien belandde op de arm van Nacho, waarna de bal op de stip ging. Lucas Perez faalde niet en zette Alavés op een vroege voorsprong.

Na een klein halfuur werd het nog erger voor Real, toen Eden Hazard wéér geblesseerd naar de kant moest. Al sinds zijn overstap naar De Koninklijke in 2019 kampt de Belg met blessures, waar begin deze maand ook nog een coronabesmetting bovenop kwam. De basisplaats tegen Alavés was pas de derde in La Liga dit seizoen, maar ook deze kwam dus vroeg tot een einde. Rodrygo was zijn vervanger.

Kort na rust maakte Thibaut Courtois de horroravond compleet. Opgejaagd door de Alavés-voorhoede probeerde de doelman het middenveld in te spelen, maar schoof hij de bal in de voeten van Joselu. Die strafte dat koelbloedig af: 0-2. Real leek weinig aanspraak te maken op een resultaat, maar zette toch een slotoffensief in. Waar invaller Ferland Mendy al dichtbij was - hij zag zijn kopbal van de doellijn gehaald worden - was het vijf minuten voor tijd Casemiro die uit een rommelig moment in de zestien uiteindelijk binnen kon tikken. Kansen op de gelijkmaker volgden, maar Alavés hield dapper stand. Het bleef 1-2 in de Spaanse hoofdstad, waardoor de Madrilenen de aansluiting met de top kwijt zijn. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen