Barça wervelt langs Osasuna na wereldgoals Griezmann en Messi

29 november 2020, 15:54

FC Barcelona lijkt langzaam warm te draaien. Na de klinkende 0-4 zege in de Champions League tegen Dinamo Kiev haalde de ploeg van Ronald Koeman ook uit tegen Osasuna. Aan de hand van Antoine Griezmann en Lionel Messi liep Barça uit naar een eenvoudige 4-0 zege, waardoor het revanche nam na de pijnlijk verloren topper tegen Atlético Madrid van vorige week (0-1).

Het waren in Camp Nou juist de misschien wel meest bekritiseerde spelers die excelleerden. Antoine Griezmann zou niet bij FC Barcelona passen en kon met zijn spel niet het tegendeel bewijzen, maar liet tegen Osasuna zien een fantastische voetballer te zijn. Dat onderstreepte hij met een heerlijke volley vlak voor rust, waarmee de Fransman de score verdubbelde. Bij de derde treffer van de middag was hij ook betrokken. Met een assist stond hij aan de basis van de intikker van Philippe Coutinho.

Maar of het Griezmann was die de mooiste treffer van de middag voor zijn rekeing nam, valt te betwisten. Lionel Messi deed namelijk een goede poging om zijn overleden landgenoot Diego Maradona te eren. Na een knappe solo schoot Messi de bal keihard tegen de touwen, waardoor hij de stand op 4-0 bracht. Als eerbetoon trok hij zij shirt uit en toonde hij het tenue van Newell's Old Boys, de club die beide spelers dienden. 

Eerder in de wedstrijd leek Messi al op Maradona-achtige wijze de bal in het doel te slaan, maar hij bedacht zich op het laatste moment. Daardoor kwam de treffer op naam van Martin Braithwaite. Bij FC Barcelona startten Frenkie de Jong en Sergino Dest in de basis. Met het duo stegen de Catalanen naar de zevende plek op de ranglijst, terwijl het een wedstrijd minder heeft gespeeld dan Real Madrid en koploper Real Sociedad.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen