Cavani held van Man United bij basisdebuut Van de Beek

29 november 2020, 17:00

Manchester United heeft zondag ternauwernood puntenverlies voorkomen in de Premier League. Op bezoek bij Southampton boog de Engelse grootmacht in de tweede helft een 2-0 achterstand om in een 2-3 zege. Donny van de Beek maakte zijn basisdebuut in de Premier League, maar Edinson Cavani was de grote man aan United zijde.

Door blessures van Paul Pogba en Scott McTominay startte Van de Beek zondag voor het eerst in de basis in de Premier League. Tijdens de eerste acht wedstrijden in de Engelse competitie kwam hij zes keer als invaller binnen de lijnen. In de Champions League en League Cup verscheen hij wel al vaker aan de aftrap.

Voor Manchester United verliep de eerste helft van het duel met Southampton tamelijk dramatisch. Na ruim een halfuur keken The Red Devils tegen een 2-0 achterstand aan. Eerst kopte Jan Bednarek uit een corner van James Ward-Prowse de 1-0 binnen, vervolgens verdubbelde de man van de assist uit een vrije trap de marge.

Met Dean Henderson als vervanger van de geblesseerde geraakte David De Gea en Cavani in plaats van Mason Greenwood, ging United in het tweede bedrijf op jacht naar de aansluitingstreffer. De comeback werd na een uur ingezet. Eerst maakte Bruno Fernandes op aangeven van Cavani de gelijkmaker, een kwartier later kopte de ingevallen Uruguayaan de 2-2 binnen.

Het werd in blesssuretijd nog mooier voor United en Cavani. Uit een voorzet van Marcus Rashford kopte Cavani zijn tweede van de avond en daarmee de 2-3 tegen de touwen. Daarmee bezorgde hij United de volle buit. Door de zege stijgt het team van trainer Ole Gunnar Solskjaer naar plek zeven in de Premier League. Southampton staat met een punt meer vijfde.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen