Dit deden de opponenten van Ajax, AZ, Feyenoord en PSV

30 november 2020, 13:28

De Europese midweek staat weer voor de deur na een fraaie Eredivisie-speelronde. Ajax heeft zich sowieso al geplaatst voor de Europa League, maar wil tegen Liverpool meer. Feyenoord kan zich ook plaatsen, terwijl PSV en AZ hele goede zaken kunnen doen. FCUpdate.nl zet op een rijtje hoe de opponenten van de Nederlandse clubs het dit weekend deden. 

Brighton & Hove Albion - Liverpool 1-1

Liverpool heeft de generale repetitie voor de ontmoeting met Ajax in de Champions League van dinsdag gelijkgespeeld. Op bezoek bij Brighton & Hove Albion leken The Reds zaterdagmiddag op weg naar een minieme overwinning, maar door een late penalty eindigde het duel in 1-1. De VAR was Liverpool in het Amex Stadium tot twee keer toe niet gunstig gezind voor de ploeg van Jürgen Klopp. 

{image[343393][right-half][]}Atalanta Bergamo – Hellas Verona 0-2

Atalanta Bergamo heeft het goede midweekse resultaat in Liverpool geen goed vervolg kunnen geven. In de Serie A verloor de ploeg van Gian Piero Gasperini met 0-2 van Hellas Verona. Het is voor de ploeg het derde puntverlies op rij in de competitie, waarin het voorlopig bovenin is afgehaakt.

FC Midtjylland – Aalborg BK 0-0

Na de nederlaag tegen Ajax heeft FC Midtjylland zich niet kunnen herpakken in de nationale competitie. In eigen huis was de bezoekende ploeg van invaller Tom van Weert gelijkwaardig aan de koploper van Denemarken, de plek die FC Midtjylland wel beethoudt door de nederlaag van achtervolger SønderjyskE.

Lees ookWaarom Ajax sportief weinig heeft aan een zege op Anfield 

Feyenoord

Dinamo Zagreb

Dinamo Zagreb was dit weekend vrij en kan zich optimaal voorbereiden op het duel met Feyenoord.

Wolfsberger AC – SV Ried 1-1

Het wil dit seizoen nog niet vlotten met Wolfsberger AC. De ploeg die met hulp van de scheidsrechter hard uithaalde tegen Feyenoord kent in de Oostenrijkse competitie een tegenvallend seizoen en dat kreeg dit weekend een extra dimensie. Met een man meer (!) op het veld gaf het vlak voor tijd een zege uit handen: Marco Grüll schoot een penalty raak namens de gasten.

Rubin Kazan – CSKA Moskou 1-0

Na de remise tegen Feyenoord heeft CSKA Moskou opnieuw een tegenvallend resultaat behaald. Op bezoek bij Rubin Kazan verloor het de koppositie aan Zenit Sint-Petersburg, omdat het zelf verloor: Dorde Despotovi? maakte het enige doelpunt van de middag, namens de thuisploeg. 

Lees ookFeyenoord kan komende week de volgende EL-ronde al bereiken 

AZ

{image[343541][left-half][]}Napoli – AS Roma 4-0

In een speciaal tenue ter ere van Diego Maradona heeft Napoli zondagavond de kraker tegen AS Roma met 4-0 gewonnen. Natuurlijk stond de wedstrijd in Napels in het teken van de woensdag overleden Argentijnse voetballegende. Zo werden voor de aftrap bloemen gezet bij een grote foto van Maradona en een minuut stilte gehouden. De thuisploeg zette het eerbetoon verder in het spel.  

Real Sociedad – Villarreal 1-1

Real Sociedad heeft drie dagen na de Europese wedstrijd tegen AZ punten gemorst in La Liga. De verrassende koploper van de Spaanse competitie bleef zondag tegen het eveneens knap presterende Villarreal steken op een 1-1 gelijkspel. Daarmee kwam voor Real Sociedad een einde aan een reeks van zes competitiezeges op rij.

NK Rijeka – NK Osijek 1-1

De in de Europa League reeds uitgeschakelde ploeg uit Kroatië leek ondanks een rode kaart voor Domagoj Pavicic heel lang op weg naar een overwinning tegen koploper NK Osijek – in Eindhoven een nog wel bekend team. Franko Andrijaševi? maakte het openingsdoelpunt, vlak voor tijd zorgde Petar Bockaj voor de remise.

PSV

Celta de Vigo – Granada 3-1

Granada heeft zondagavond voor de vierde wedstrijd op rij averij opgelopen in La Liga. Op bezoek bij laagvlieger Celta de Vigo verloor opponent van PSV in de Europa League met 3-1. Met de derde nederlaag op rij kent Granada een slechte generale voor het treffen met de Eindhovenaren.

Lamia – PAOK Saloniki 0-2

In de Europa League gaf de Griekse ploeg de zege weliswaar nog uit handen in Eindhoven, maar in de Griekse competitie gaat het meer dan voorspoedig. Met de vierde zege op rij, door goals van Vieirinha en Christos Tzolis, blijft PAOK Saloniki bovenin meedoen in Griekenland.  

Nea Salamis – Omonia 2-1

Zo goed als PAOK Saloniki speelt, zo slecht gaat het met Omonia Nicosia in Cyprus. In de laatste vier wedstrijden werd er niet gewonnen en ook tegen Nea Salamis ging het mis: daardoor staat het in Cyprus in de grijze middenmoot en in de Europa League op één punt onderaan.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen