Cambuur wint met slechts één schot: "Inpakken en wegwezen"

30 november 2020, 22:01

Doorgaans is er aan spektakel geen gebrek bij duels van SC Cambuur, maar maandag viel het behoorlijk tegen op bezoek bij Jong PSV (0-1). De ploeg mocht niet klagen dat het niet op achterstand kwam tegen de talenten en sloeg in de slotfase toe via Issa Kallon. Hij maakte de enige goal van de wedstrijd voor een pover Cambuur, dat slechts één keer op doel schoot. Henk de Jong is er toch erg blij mee.

"Dit is inpakken en wegwezen", zei de trainer tegen Omrop Fryslan. "We waren niet goed genoeg om onder de druk uit te voetballen. Daarom heb ik in de rust drie keer gewisseld. Daarna kwamen we wat meer aan het voetballen. De jongens die ik wisselde, waren niet gelukkig aan de bal", sprak de trainer over Michael Breij, David Sambissa en Jamie Jacobs. "Over deze wedstrijd zal niemand het later meer hebben. Of we nu met 7-2 of 1-0 winnen, uiteindelijk zijn het gewoon drie punten." De Jong was uiteraard blij dat het alsnog de kant van Cambuur opviel. "Dat komt omdat je bovenaan staat. Ik ben al meerdere keren kampioen geworden, dan gaat het om deze wedstrijden."

Middenvelder Mitchel Paulissen speelde negentig minuten en gaf de assist op Kallon. Cambuur staat daardoor nu drie punten los bovenaan. "Ik denk dat dit geen goeie pot was van onze kant, en dan druk ik me nog zacht uit. Maar deze moet je wel winnen. Nu hebben we toch een gaatje kunnen slaan. Vanaf het begin zaten we er vandaag niet lekker in en merkte je dat het moeilijk zou worden. Ondanks dat de kwaliteit minder was vind ik wel dat iedereen de beuk erin heeft gegooid."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen