Meevaller voor Koeman: blessure Lenglet lijkt mee te vallen

1 december 2020, 09:30

FC Barcelona hoeft Clément Lenglet waarschijnlijk niet lang te missen. De blessure van de 25-jarige centrumverdediger valt mee, zo is uit een eerste onderzoek gebleken. Dat melden diverse Spaanse media.

Lenglet viel zondag halverwege de tweede helft van het duel met Osasuna (4-0) geblesseerd uit. Maandag stond de verdediger alweer op het trainingsveld, al trainde hij wel apart van de groep. Ronald Koeman zal dinsdag besluiten of hij woensdag in de Champions League tegen Ferencvaros een beroep doet op de Fransman.

Waarschijnlijk neemt Koeman geen enkel risico met Lenglet, daar FC Barcelona zich al heeft geplaatst voor de knock-outfase van de Champions League en de bezetting achterin dun is. Zo zijn Gerard Piqué en Samuel Umtiti geblesseerd. Ronald Aráujo is op de weg terug, maar ook met hem zal Koeman geen risico willen nemen.

Dus is voor de Nederlandse trainer woensdag de keuze niet reuze als het gaat om centrumverdedigers. Óscar Mingueza, die vorige week tegen Dinamo Kiev (0-4 winst) debuteerde en ook speelde tegen Osasuna, zal waarschijnlijk blijven staan. In Spanje wordt vermoed dat Frenkie de Jong naast hem zal spelen tegen Ferencvaros.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen