Koeman laat Messi thuis: "Hierna kan ik hem geen rust geven"

1 december 2020, 13:57

Met het oog op de drukke kalender heeft Ronald Koeman besloten Lionel Messi niet mee te nemen naar Hongarije voor de Champions League-wedstrijd tegen Ferencvaros. De Nederlandse trainer van FC Barcelona erkent dat het niet heel gebruikelijk is dat zijn sterspeler wordt thuisgelaten. "Maar er zijn slechts twee momenten waarop ik hem rust kan geven."

Vorige week tegen Dinamo Kiev (0-4 winst) ontbrak Messi ook al bij FC Barcelona. "Het eerste moment dat ik hem rust kon geven was tegen Kiev en het andere is morgen tegen Ferencvaros. We hebben ons al geplaatst en zaterdag spelen we een heel belangrijke wedstrijd (tegen Cádiz, red.) met het oog op de titelstrijd. Vanaf morgen kan ik hem geen rust meer geven", aldus Koeman dinsdag tijdens een persconferentie in aanloop naar de wedstrijd in Boedapest.

Tegen Ferencvaros moet Koeman achterin puzzelen. Gerard Piqué is lang uit de roulatie, Samuel Umtiti en Ronald Araújo zijn er ook nog niet bij. "Umtiti speelt morgen bij Barça B en staat op het punt terug te keren. Araújo heeft met de groep getraind, maar we willen geen risico met hem lopen. Misschien kan hij tegen Cádiz alweer spelen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen