Lijnders over Ajax: "Outsider voor winst van Europese hoofdprijs"

1 december 2020, 16:47

Pepijn Lijnders ziet veel gelijkenissen tussen Ajax en Liverpool. De assistent-coach van manager Jürgen Klopp heeft veel respect voor de speel- en werkwijze van de Amsterdammers. "Ajax accepteert het niet om passief te zijn en die houding forceert ontwikkeling en drang naar dominantie. Voor Ajax maakt het niet uit tegen wie ze spelen, thuis of uit, ze zullen hoog en agressief druk zetten en ze zullen proberen keer op keer aan te vallen."

Dat vertelt hij tegenover Het Parool. "Ajax denkt en speelt net als Liverpool", stelt Lijnders, die Ajax meermaals analyseerde en daarbij onder de indruk raakte. Dat er bij de Amsterdammers weer veel jeugdspelers zijn doorgebroken, is volgens hem geen toeval. "Dat is een groot compliment aan de structuur van de club en aan de opleiding. Daarbij hebben ze een coach die het moderne spel verstaat en niet bang is om te experimenteren. Hij is het voorbeeld van waar inzet en moed je kunnen brengen. Mijn respect kan niet groter zijn voor zijn doorzettingsvermogen en prestaties."

Over het heenduel - waarin Liverpool moeizaam met 0-1 won - was Lijnders duidelijk: volgens hem was dat gelijkwaardig. "Beide ploegen vonden het moeilijk om de wedstrijd naar zich toe te trekken, we verloren zelfs het initiatief direct na rust. Dat resulteerde erin dat Jürgen Klopp zijn drie aanvallers wisselde om de controle terug te krijgen", is de assistent lovend over Ajax. "Dit team is voor mij een outsider voor het winnen van een Europese hoofdprijs."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen