City verliest foutloze status, Marseille stopt horrorreeks

1 december 2020, 23:12   Bijgewerkt: 1 december 2020, 23:19

Manchester City is de foutloze status in de Champions League dinsdagavond kwijtgeraakt. De reeds geplaatste ploeg van Pep Guardiola kwam op bezoek bij FC Porto niet verder dan een doelpuntloze remise (0-0). Daardoor gaan de Portugezen ook verder in het miljardenbal, al was dat zelfs bij een nederlaag ook aan de hand geweest door het resultaat in Frankrijk. 

En die nederlaag leek er vlak voor tijd te komen. Hoewel FC Porto uit nog met 3-1 verloor van Manchester City, hield het ditmaal knap de rijen gesloten. Gabriel Jesus leek een kleine tien minuten voor tijd de Engelsen toch de zege te bezorgen, maar zijn doelpunt werd afgekeurd door het team van Björn Kuipers vanwege buitenspel. Door de remise is FC Porto door en Manchester City zeker eerste, ondanks dat het de foutloze status wel verloren is.

Olympique Marseille – Olympiakos 2-1

Niet alleen had Marseille in eigen huis de allerlaatste strohalm om Europees te overwinteren, ook moest de formatie van bankzitter Kevin Strootman een rampzalige reeks doorbreken. Dertien (!) Champions League-wedstrijden op rij verloor de Franse club al achtereen, een ultiem record. Om die dramatische serie te beëindigen, was een goed resultaat keihard nodig en dat kwam er uiteindelijk met horten en stoten. Mady Camara schoot de bezoekers met links namelijk nog knap op voorsprong, maar twee strafschoppen van Dimitri Payet beëindigden de dramatische reeks van Marseille. De Fransen hebben overigens nog een keer een resultaat nodig, aangezien het onderling resultaat in het voordeel van Olympiakos is en ze ondanks de zege nog op plek vier staan.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen