Cruijff: "Zahavi gaat dit seizoen gewoon zijn twintig goals pakken"

2 december 2020, 09:02

Een onverdeeld succes is de komst van Eran Zahavi bij PSV nog niet. De Israëlische spits scoorde in de Eredivisie nog maar één keer en deed dat bovendien vanaf de strafschopstip. Jordi Cruijff, die bij Maccabi Tel Aviv drie jaar samenwerkte met Zahavi, heeft er nog altijd alle vertrouwen in dat de 33-jarige aanvaller gaat slagen in Eindhoven. "Hij gaat dit seizoen gewoon zijn twintig goals pakken."

Dat zegt Cruijff tegenover in een podcast met de Israëlische journalist Oren Josipivich, geciteerd door het Eindhovens Dagblad. "Ik kan me herinneren dat elke keer dat Eran een nieuw contract kreeg, hij nóg beter ging spelen. Hij geeft terug wat hij krijgt. Bij veel spelers zie je het tegenovergestelde. Ze komen na het tekenen van een contract in een comfortzone. Eran niet. Hij doet er elke keer nóg meer aan. Hij heeft een innerlijke drive, die onverklaarbaar is. Je moet hem soms stoppen omdat hij fris moet zijn voor de wedstrijden", is hij vol lof over de PSV-spits.

Zahavi koos er afgelopen zomer voor het lucratieve China te verruilen voor de Nederlandse Eredivisie, waar hij een stuk minder verdient. "Kijk eens wat hij aan salaris verdiende. Zeg maar eens nee tegen zo'n contract. Op je 33ste? Dat verdient groot respect. Het gaat niet om een beetje geld. Zijn besluit is puur gebaseerd op motivatie en het willen vechten voor prijzen. Eran gaat dit seizoen zijn twintig goals gewoon pakken. Hij heeft zijn instinct om te scoren. Dat is niet te trainen. Hij heeft de intuïtie en zal altijd blijven scoren."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen