Advocaat nam ruim maand geleden besluit over zijn toekomst

2 december 2020, 14:40   Bijgewerkt: 2 december 2020, 15:02

Dick Advocaat maakte ruim een maand geleden intern bij Feyenoord bekend dat hij aan het einde van het seizoen stopt. Tijdens de persconferentie in aanloop naar de Europa League-wedstrijd tegen Dinamo Zagreb legde de 73-jarige trainer uit waarom hij dinsdag besloot zijn besluit wereldkundig gemaakt.

Natuurlijk ging het tijdens het persmoment vooral over het vertrek van Advocaat. Na dit seizoen stopt hij als clubtrainer. "Het was de bedoeling om het een half jaar te doen. Maar het ging vrij goed en ik kreeg het verzoek een jaar door te gaan. Ik heb het tot nu toe met veel plezier gedaan en wil het op deze manier afsluiten. Wanneer ik besloot te stoppen? Ik liep er al een tijdje mee, het ging mij meer om het moment dat ik het zou zeggen. Gedurende de ochtend was ik nog niet van plan het te vertellen. Er kwam meer reuring in de kranten, over de lijn van Arnesen. Dit leek mij het goede moment om het te vertellen, zo wordt het rustiger."

Lees ookAdvocaat drukt wilde geruchten over Haps de kop in

Ruim een maand geleden maakte Advocaat intern bij Feyenoord bekend dat hij bezig was aan zijn laatste seizoen in Rotterdamse dienst. Dat betekent echter niet dat hij definitief uit het trainersvak stapt. Een baan als bondscoach is nog een mogelijkheid voor Advocaat. "Ik laat het lekker op me afkomen. De grootste kans dat ik gewoon stop. Technisch directeur? Daar ben ik niet geschikt voor", aldus Advocaat, die de spelers niet persoonlijk inlichtte over zijn besluit.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen