Leipzig beslist spektakelstuk tegen Basaksehir in slotfase

2 december 2020, 20:59

De Champions League-speeldag is woensdagavond begonnen met een heerlijk duel tussen Istanbul Basaksehir en RB Leipzig. Na een late gelijkmaker van de Turken, was het in de slotfase RB Leipzig dat toch aan het langste eind trok. Het werd uiteindelijk 3-4 voor de Duitsers.

Bijna de gehele wedstrijd ging RB Leipzig aan de leiding. Tot twee keer toe maakte Basaksehir een aansluitingstreffer, maar pas in de 85e minuut kwam het op gelijke hoogte met de Duitsers. Middenvelder Irfan Kahveci completeerde met een prachtig binnen geschoten vrije trap zijn hattrick en leek daarmee de eindstand op 3-3 te bepalen. Leek, want in blessuretijd schoot Alexander Sørloth zijn ploeg van afstand toch naar de overwinning.

Basaksehir is daarmee uitgeschakeld in de race om overwintering in de Champions League en maakt alleen nog kans op Europa League-voetbal. Dan moet Paris Saint-Germain vanavond (21.00 uur) wel verliezen van Manchester United. Die twee ploegen strijden samen met RB Leipzig nog om de twee tickets voor de knock-outfase van de Champions League in groep H.

FK Krasnodar pakt EL-ticket

De andere wedstrijd die om 18.55 uur begon was die tussen FK Krasnodar en Stade Rennes. Beide ploegen waren al uitgeschakeld in de Champions League, maar streden vanavond om een ticket in de Europa League. De Russen trokken uiteindelijk aan het langste eind, nadat voormalig FC Groningen- en PSV-speler Marcus Berg in de 71e minuut het enige doelpunt binnen schoot. Bij FK Krasnodar stond Tonny Vilhena voor het eerst sinds zijn blessure (eind oktober) weer in de basis. De oud-Feyenoorder speelde de hele wedstrijd.