Giroud maakt er vier voor Chelsea, Barça nog foutloos

2 december 2020, 22:57   Bijgewerkt: 2 december 2020, 23:07

Chelsea is door een 0-4 zege bij het eveneens al geplaatste Sevilla zeker van de eerste plaats in Groep E. Olivier Giroud liet zich bij de Engelsen zien met een vier (!) goals. In Groep G maken FC Barcelona en Juventus volgende week in een onderling duel uit wie de groepswinnaar wordt. Beide ploegen wonnen op simpele wijze van Ferencvaros (0-3) en Dinamo Kiev (3-0)

Giroud was vorige week bij Rennes al het goudhaantje voor Chelsea in de Champions League, door in blessuretijd de winnende treffer te maken op bezoek bij Rennes (1-2). Daarmee plaatsten de Londenaren zich al voor de volgende ronde, maar op bezoek bij Sevilla stond nog de groepswinst op het spel. Na de eerdere 0-0 op Stamford Bridge moest Chelsea sowieso scoren om daar aanspraak op te maken. Wie anders dan Giroud vond dan ook na acht minuten al het net. De Fransman werd na een mooie rush van Kai Havertz in de zestien aangespeeld en vond de lange hoek voor de openingstreffer. Al snel in de tweede helft was hij de defensie van Sevilla, waar Karim Rekik en Oussama Idrissi in de basis stonden en Luuk de Jong op de bank bleef, weer te snel af met een prachtige stift, waarna hij ook scoorde met een zijn handelsmerk: een kopbal. Giroud is na Didier Drogba in 2006 pas de tweede Chelsea-speler die een hattrick maakt in de Champions League. De spits mocht ook nog een strafschop benutten. Hakim Ziyech deed ook nog zo'n twintig minuten mee bij de Blues.

Griezmann scoort weer op prachtige wijze

Ronald Koeman liet Lionel Messi thuis voor het uitduel van het al geplaatste FC Barcelona met Ferencvaros (0-3). Frenkie de Jong kreeg ook rust, maar nam wel op de reservebank plaats. Met Antoine Griezmann heeft Barça echter een man in vorm die dat kan opvangen, want de Fransman vond voor de derde wedstrijd op rij het net. Na zijn treffer tegen Dinamo Kiev en zijn heerlijke pegel tegen Osasuna scoorde Griezmann in Hongarije opnieuw op prachtige wijze. Na een assist van Jordi Alba was Ferencvaros-goalie Dibusz kansloos op een bal achter het standbeen langs van Griezmann. Binnen het halfuur was het duel al beslist, met goals van Martin Braithwaite en Ousmane Dembélé. De Jong kwam in de rust in het veld en kon het rustig aan doen.

750e goal Ronaldo bij zege Juventus

Juventus heeft door een 3-0 zege op Dinamo Kiev nog een kleine kans om groepswinnaar te worden, maar dan moet het volgende week wel met drie goals verschil winnen bij FC Barcelona. Noemenswaardiger was de 750e (!) goal in de carriére van Cristiano Ronaldo. De Portugees zette de belangrijke 2-0 op het bord, in een fase waarin De Oude Dame het moeilijk had. Ronaldo tikte met wat geluk binnen, nadat Matthijs de Ligt even daarvoor nog net de bal kon opruimen voor het doel van Juve. Federico Chiesa had de thuisploeg al op voorsprong gezet. Alvaro Morata scoorde met de 3-0 zijn zesde Champions League-treffer van dit seizoen en is nu gedeeld topscorer in het miljoenenbal.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen