Spoorboekje: Eredivisie, KKD en comeback Siem de Jong?

4 december 2020, 09:50

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op vrijdag 4 december.

Nieuws

SC Heerenveen presenteert vanmiddag een nieuwe speler. Naar alle waarschijnlijkheid gaat het om Siem de Jong, die transfervrij overkomt van FC Cincinnati.

Wedstrijden

Telstar - SC Cambuur (18.45 uur)

De jacht op promotie gaat vanavond in Velsen-Zuid verder voor SC Cambuur, dat in een goede vorm steekt. Maandag werd het inhaalduel met Jong PSV gewonnen en daarmee werd een gat van drie punten geslagen naar Almere City FC. De laatste vier duels werden gewonnen door de koploper en vanavond wacht een moeilijke test tegen het goed voetballende Telstar, dat zevende staat. Met Sebastian Soto en Frank Korpershoek mist Telstar twee belangrijke spelers.

MVV - De Graafschap (18.45 uur)

Tegelijkertijd met SC Cambuur komt er met De Graafschap nog een titelkandidaat in actie in de Eerste Divisie. Het De Graafschap van Mike Snoei gaat op bezoek bij MVV Maastricht. Er moeten vanavond drie punten worden gepakt, want anders neemt de onrust bij de achterban van de Doetinchemmers verder toe. Zondag ging het mis op bezoek bij FC Eindhoven (3-2) en die nederlaag plus het tegenvallende spel in dit seizoen zorgden ervoor dat de druk op Snoei toeneemt. Kan de nummer vier van de ranglijst het blazoer weer oppoetsen na drie nederlagen in de laatste vier duels?

Sparta - FC Emmen (20.00 uur)

Is het vanavond eindelijk raak voor FC Emmen? Na tien speelronden staat het team van Dick Lukkien onderaan met slechts drie punten. Samen met Fortuna Sittard won Emmen bovendien nog niet in dit Eredivisie-seizoen. Sparta staat in de middenmoot en heeft de laatste weken de rug wat gerecht en kan vanavond zelfs FC Utrecht passeren, dat nog wel duels moet inhalen. Voor Emmen is deze wedstrijd in ieder geval van levensbelang, zo zullen de spelers en staf zich realiseren.

Voetbal op tv

18.45 uur: Telstar - SC Cambuur, FOX Sports 4, live verslag van het Eerste Divisie-duel

18.45 uur: MVV - De Graafschap, FOX Sports 3, live verslag van het Eerste Divisie-duel

20.00 uur: Sparta - FC Emmen, FOX Sports 2, live verslag van het Eerste Divisie-duel

20.30 uur: Veronica Inside, Veronica, voetbalpraatprogramma

21.00 uur: Almere City - Jong FC Utrecht, FOX Sports 4, live verslag van het Eerste Divisie-duel

21.00 uur: Helmond Sport - Go Ahead Eagles, FOX Sports 4, live verslag van het Eerste Divisie-duel

21.00 uur: Aston Villa - Newcastle United, Ziggo Sport Voetbal, live verslag van het Premier League-duel

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen