Premier League bereikt akkoord over steunpakket aan EFL

3 december 2020, 15:02

De Premier League gaat de English Football League (EFL) de helpende hand toesteken. Na een lange onderhandeling is er namelijk een akkoord bereikt met de EFL over een steunpakket voor de clubs die het zwaar hebben. Het gaat dus om de clubs in de lagere divisies van Engeland.

Dat zijn teams uit het Championship, de League One en de League Two. Het Championship kan rekenen op een bedrag van rond de 200 miljoen pond, terwijl de andere twee competities een bedrag van ongeveer 55 miljoen pond ontvangen. Door de coronacrisis hebben veel clubs het zwaar, zeker omdat de clubs in de lagere competities erg afhankelijk zijn van de kaartverkoop. Die clubs zijn echter cruciaal voor de voetbalpiramide in Engeland en mogen dus niet omvallen, beseffen de Premier League-clubs.

Vanaf donderdag is het bij enkele clubs buiten de risicogebieden weer toegestaan om fans in de stadions toe te laten en dat betekent zeer goed nieuws voor het Engelse voetbal. Komend weekend keren in diverse stadions kleine groepen supporters terug op de tribunes.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen