Spurs overwintert, Milan kan ook zonder Zlatan scoren

3 december 2020, 20:54   Bijgewerkt: 3 december 2020, 21:31

Zonder Steven Bergwijn op het opstellingsformulier heeft Tottenham Hotspur een punt overgehouden aan het bezoek aan Oostenrijk. Op bezoek bij LASK Linz verspeelde de ploeg van José Mourinho twee punten na een knotsgek duel: 3-3. Het leverde alsnog een plek in de knock-outfase op. AC Milan en LOSC Lille mochten wél drie punten bijschrijven.

De laatste keer dat Gareth Bale in Europees verband tot scoren kwam? Daarvoor moeten we terug naar 2018, toen de Welshman Real Madrid aan een zege hielp in de Champions League-finale tegen Liverpool met een grandioze omhaal. Tegen LASK heropende de aanvaller zijn Europese doelpuntenproductie. De snelle aanvaller benutte vlak voor tijd een strafschop, waardoor hij de Londenaren op gelijke hoogte schoot.

Dat Son-Heung Min na rust oog in oog met de LASK-doelman voor de voorsprong zorgde, kon minder opvallend worden genoemd. De Zuid-Koreaan was in de laatste veertien duels namens de Spurs bij evenveel treffers betrokken. De goede prestaties betekenden slecht nieuws voor Steven Bergwijn, die pas in de slotfase de reservebank mocht verlaten. De aanvaller zag LASK in de laatste minuten tweemaal langszij komen, waarvan de laatste treffer in absolute blessuretijd viel. Desondanks is Spurs verzekerd van een plek in de volgende ronde.

AC Milan - Celtic: 4-2

Daar treft het mogelijk AC Milan, dat in een spectaculair duel met Celtic aan het langste eind trok. De Italiaanse koploper mist nog altijd de geblesseerde topscorer Zlatan Ibrahimovic, maar toonde aan ook zonder de Zweed te kunnen imponeren. Dankzij treffers van Hakan Calhanoglu, Samuel Castillejo, Jens Petter Hauge en Brahim Diaz liep Milan uit naar een 4-2 zege. Nederlander Jeremie Frimpong kon daar als basisklant bij de Schotten geen stokje voor steken.

LOSC Lille - Sparta Praag: 2-1

Sven Botman heeft zich na een krankzinnige thuiswedstrijd tegen Sparta Praag eveneens van drie punten verzekerd. De jonge centrumverdediger zag zijn ploeg na ruim een uur spelen met een man meer komen na een rode kaart voor Ondrej Celustka en moest enkele minuten later zelfs een tegengoal accepteren. Tot een nederlaag leidde het echter niet. Oudgediende Burak Yilmaz, 35 jaar inmiddels, boog de wedstrijd met twee goals volledig om.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen