Bosz' Leverkusen, Arsenal en AS Roma grijpen groepswinst

3 december 2020, 22:58

Het Bayer Leverkusen van Peter Bosz heeft zich donderdagavond geplaatst voor de knock-outfase van de Europa League. De Duitse club boekte op bezoek bij OGC Nice een spectaculaire 2-3 zege en verzekerde zich daarmee tevens van de groepszege. Arsenal en AS Roma grepen eveneens de poulewinst.

OGC Nice - Bayer Leverkusen 2-3

Voor Bayer Leverkusen was het driemaal scheepsrecht in Nice. Door doelpunten van Moussa Diaby en Aleksandar Dragovic kwamen de Duitsers in de eerste helft tot twee keer toe op voorsprong, maar de Fransen (zonder Kasper Dolberg) kwamen terug tot 1-1 en 2-2. Van het doelpunt van Julian Baumgartlinger had Nice niet terug. Zijn goal in minuut 51 bleek de winnende.

Arsenal - Rapid Wien 4-1

Zonder met de sterkste elf te spelen won Arsenal ook de vijfde groepswedstrijd in de groepsfase van de Europa League. Rapid Wien bleek niet opgewassen tegen de Engelse grootmacht, die dit seizoen in competitieverband behoorlijk tegenvalt. Na 45 minuten was de wedstrijd al beslist. Alexandre Lacazette, Pablo Marí en Eddie Nketiah scoorden voor rust. Nadat Rapid Wien wat terugdeed, bepaalde Emile Smith-Rowe de eindstand op 4-1.

AS Roma - Young Boys 3-1

Met Rick Karsdorp op de bank verzekerde AS Roma zich van de groepswinst door Young Boys, de laatst overgebleven concurrent, te verslaan. De Zwitsers kwamen in de Italiaanse hoofdstad nog wel brutaal op voorsprong, maar door goals van Borja Mayoral, Riccardo Calafiori en Edin Dzeko boog AS Roma de achterstand om naar een 3-1 zege.