PSV overwintert in Europa dankzij minimale zege bij Granada

3 december 2020, 23:01   Bijgewerkt: 3 december 2020, 23:17

PSV heeft donderdagavond net als tegenstander Granada CF de knockout-fase van de Europa League bereikt. De Eindhovenaren wonnen met 0-1 op bezoek in het Estadio Nuevo Los Cármenes en zagen directe concurrent PAOK Saloniki met 2-1 verliezen van Omonia Nicosia. Zodoende is de ploeg van trainer Roger Schmidt met nog een groepswedstrijd te spelen niet meer te achterhalen.

Schmidt gaf afgelopen zondagavond tegen Sparta Rotterdam (1-0 zege) nog rust aan meerdere basisspelers, die hij in Andalusië wel aan de aftrap liet verschijnen. Alleen Jordan Teze, Pablo Rosario en Mario Götze stonden tegen Sparta ook in de basis. Toch had de Duitse oefenmeester een verrassing in petto. De bekritiseerde routinier Eran Zahavi moest genoegen nemen met een plekje op de reservebank, terwijl jongeling Noni Madueke wel het vertrouwen van zijn trainer kreeg. Aan de kant van Granada was er een basisplek voor de 35-jarige Roberto Soldado. De spits met een verleden bij onder meer Real Madrid, Valencia CF, Tottenham Hotspur en Fenerbahce ontbrak eerder dit seizoen tijdens het onderlinge treffen in Eindhoven.

Routinier Soldado zag zijn schot worden gekraakt, terwijl Yangel Herrera met een kopbal op de paal erg dicht bij een treffer was. Scheidsrechter Roi Reinshreiber had echter al een overtreding van de Venezolaan geconstateerd, dus dat feest was sowieso niet doorgegaan. Vlak voor rust sloegen de gasten alsnog toe. Na een fraaie aanval via Olivier Boscagli en Philipp Max schoof Malen de bal van dichtbij achter doelman Rui Silva: 0-1. Daar lieten de manschappen van Schmidt het niet bij zitten en de jacht op meer doelpunten werd meteen ingezet. Zahavi, die in de eerste helft al inviel voor de geblesseerde Madueke, werd na een voorzet van Gakpo net voldoende gehinderd door een verdediger van Granada en kon zodoende niet voor 0-2 zorgen.

Granada nam in de slotfase meer risico, maar echte grote kansen kwamen er niet meer voor de ploeg van trainer Diego Martínez. Gakpo liet aan de overkant de kans op de 0-2 nog wel liggen. Volgende week staat de groepswinst nog op het spel als PSV het in eigen huis opneemt tegen Omonia. Granada heeft een puntje meer dan de Brabanders en moet op bezoek bij het uitgeschakelde PAOK. Eerst worden de pijlen door het team van Schmidt nu gericht op de Eredivisie. Zondagmiddag staat de verre reis naar Friesland namelijk op de planning. Daar speelt PSV de lastige uitwedstrijd bij sc Heerenveen.

Opstelling en beoordelingen

PSV: Yvon Mvogo 6.5; Denzel Dumfries 6 (70. Timo Baumgartl 6), Jordan Teze 6, Olivier Boscagli 6.5, Philipp Max 6.5; Pablo Rosario 6, Ibrahim Sangaré 6, Mario Götze 6.5, Cody Gakpo 6; Donyell Malen 7, Noni Madueke 6 (38. Eran Zahavi 6 (88. Jorrit Hendrix -).

Man of the Match: Donyell Malen

*spelers moeten minimaal twintig minuten meedoen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen