Gisteren gemist: overwintering PSV en nederlaag Feyenoord

4 december 2020, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op donderdag 3 december.

PSV overwintert in Europa dankzij minimale zege bij Granada

PSV heeft donderdagavond net als tegenstander Granada CF de knockout-fase van de Europa League bereikt. De Eindhovenaren wonnen met 0-1 op bezoek in het Estadio Nuevo Los Cármenes en zagen directe concurrent PAOK Saloniki met 2-1 verliezen van Omonia Nicosia. Zodoende is de ploeg van trainer Roger Schmidt met nog een groepswedstrijd te spelen niet meer te achterhalen.

AZ laat kans op overwinning liggen tegen Napoli

AZ heeft donderdagavond de kans op een overwinning laten liggen in het thuisduel met Napoli. De ploeg van trainer Arne Slot was niet minder dan de Italianen, maar een goal van Dries Mertens zorgde ervoor dat AZ al vroeg in de achtervolging moest gaan. Dat deed de ploeg met verve, waarbij ze een prima tweede helft op de mat legde.

Zwak Feyenoord verliest van Dinamo na discutabele momenten

Feyenoord heeft donderdagavond in De Kuip ongelukkig verloren van Dinamo Zagreb (0-2). In het meest ideale scenario konden de Rotterdam overwintering vaststellen, maar twee merkwaardige doelpunten deden een zwak Feyenoord de das om. Ondanks de nederlaag heeft het team van trainer Dick Advocaat overwintering in de Europa League nog in eigen hand.

Nederland nadert Rusland op UEFA-coëfficiëntenlijst

Hoewel de Eredivisie-clubs deze week wisselend presteerden in Europa, deed Nederland goede zaken met het oog op de UEFA-coëfficiëntenlijst. Door de zege van PSV bij Granada (0-1) en het gelijkspel van AZ tegen Napoli (1-1) is het gat met nummer zeven Rusland weer wat kleiner geworden.

Deze veertien ploegen zijn al zeker van volgende EL-ronde

PSV heeft vanavond uitstekende zaken gedaan door te winnen van Granada. Daardoor plaatsten de Eindhovenaren zich met nog één duel te gaan voor de knock-outfase van de Europa League. Ook poulegenoot Granada is al zeker van een plek in de volgende ronde. PSV en Granada voegen zich daarmee in een rijtje van veertien clubs.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen