Transferweekje: Slot, Barça, Bogarde en Tagliafico

5 december 2020, 13:32

Over een maand opent de winterse transfermarkt zijn deuren. Langzaam maar zeker begint het geruchtencircuit op gang te komen. Wat staat er de komende transferperiode te gebeuren? Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Vrije Slot op poleposition bij Feyenoord

Dick Advocaat en Feyenoord kondigden deze week aan dat er na dit seizoen een einde komt aan de samenwerking. De ervaren trainer gaat met pensioen als clubcoach, de Feyenoorders willen een nieuwe weg inslaan. Direct na het nieuws barstten de geruchten compleet los: sommigen vonden dat het al tijd was om de belofte richting Dirk Kuyt in te lossen, anderen vonden Mark van Bommel of Henk Fraser weer de beste optie. Insiders beweerden eveneens dat technisch directeur Frank Arnesen geïnteresseerd was in Wim Jonk (FC Volendam), Kasper Hjulmand (ondanks dat hij inmiddels bondscoach is) en zijn landgenoot en tevens oud-Feyenoord Jon-Dahl Tomasson. De keuze lijkt echter gevallen op Arne Slot. AZ heeft de 42-jarige oefenmeester zaterdagochtend uit zijn functie ontheven en is daarmee vrij om een contract te gaan ondertekenen in Rotterdam-Zuid. "Bij AZ willen we een hoofdtrainer voor de groep hebben staan die volledig gefocust is op AZ", bevestigde Max Huiberts dat Slot in gesprek is met een andere club.

Bogarde in belangstelling

De loopbaan van Melayro Bogardo begint langzaam maar zeker van de grond te komen. De pas achttienjarige verdediger speelt bij 1899 Hoffenheim, maar kan nu al rekenen op de interesse van grote Europese clubs. Volgens BILD hebben onder meer FC Barcelona en AC Milan belangstelling in de jeugdinternational. De neef van Ajax-assistent Winston speelt sinds 2018 bij 1899 Hoffenheim, maar het is dus de vraag hoe lang hij daar zal blijven. Afgelopen zomer zouden Borussia Dortmund en RB Leipzig al geïnformeerd hebben bij Hoffenheim, maar van concrete stappen van die clubs kwam het niet. Dit seizoen deed Bogarde slechts 86 minuten mee bij de Duitse club, terwijl hij vorig seizoen tot 51 minuten in de Bundesliga kwam.

{image[339908][right-half][]}Geen Memphis, maar Martin

Ook een winterse transfer van Memphis Depay naar FC Barcelona lijkt van de baan. De aanvaller van het Nederlands elftal werd deze zomer veelvuldig gelinkt aan een overstap naar Camp Nou, maar bleef bij Olympique Lyon omdat Barça niet de financiële middelen had. Ronald Koeman hoopte zich in de winter alsnog met Memphis te versterken, maar lijkt van gedachten veranderd. Naast het feit dat er nog altijd geen geld is in Camp Nou, raakt Koeman volgens El Mundo Deportivo steeds meer gecharmeerd van Martin Braithwaite. De Deense spits maakt de laatste weken een prima indruk en kreeg al drie basisplaatsen op rij, die bij beloonde met de nodige doelpunt. Ook beschikt hij over de juiste werkethiek, wat in een elftal met Lionel Messi ook belangrijk is. 

Tagliafico blijft tóch (of niet?)

Maandenlang werd er gespeculeerd over een zomers vertrek, maar Tagliafico bleef alsnog bij Ajax. De Amsterdammers slaagden er vrijdag zelfs in zijn in 2022 aflopende contract met een extra jaar te verlengen. Een uitstekend vleugje handelsstrategie van Marc Overmars, die de linksback daarmee voor een extra hoge transfersom in de etalage kan zetten. Dat gebeurt mogelijk in januari al. "Natuurlijk kan hij dan vertrekken", aldus zijn zaakwaarnemer in gesprek met FCInterNews. Het lijkt met zijn contractverlenging niet de meest logische stap, maar afspraken over een vertrek van de back zijn allang gemaakt. 

Enorme prijskaart voor Grealish

Zonder twjifel is Jack Grealish de grote smaakmaker van Aston Villa momenteel. De aanvallende middenvelder en aanvoerder is inmiddels Engels international en geniet daardoor ook de belangstelling van grotere clubs, maar Aston Villa is niet van plan om hem voor een appel en een ei te laten gaan. Volgens het doorgaans goed ingevoerde The Telegraph verlangt de club een transfersom van rond de honderd miljoen pond voor de spelmaker. Voor minder wil Aston Villa hem sowieso niet laten gaan. Of Grealisch daar zelf blij mee is, valt uiteraard te betwijfelen. Dit seizoen was hij al goed voor vijf goals en zes assists in negen Premier League-duels.

{image[338884][left-half][]}Eindelijk defensieve versterking Barça?

De defensieve zorgen voor Ronald Koeman nemen met de week toe. De Nederlandse oefenmeester kan voorlopig niet beschikken over Gerard Piqué en Samuel Umtiti, terwijl ook Clement Lenglet een lichte blessure opliep - al viel de schade uiteindelijk mee. Koeman was daardoor genoodzaakt Frenkie de Jong meermaals in het hart van de defensie te posteren. Het bestuur van FC Barcelona heeft daarom zijn oog laten vallen op Antonio Rüdiger, zo weet ESPN te melden. De Duitse verdediger is bij Chelsea uit de gratie geraakt, maar zou voor Koeman en consorten een uitstekende versterking zijn, die ook nog eens betaalbaar werd. De andere opties was om de verhuurde Jean-Clair Todibo terug te halen van Benfica, maar hij maakte in Portugal nog geen minuten. Dat behoeft geen betoog waar Koeman's voorkeur ligt...

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen