Hyballa aan de slag in Polen: "Wisla is een typische Hyballa-club"

4 december 2020, 12:54

Hij zat sinds zijn vertrek bij NAC Breda enige tijd zonder club, maar Peter Hyballa heeft weer een nieuwe werkgever gevonden. De Duitser heeft zich verbonden aan Wisla Krakow, twaalfvoudig kampioen van Polen. Op gevoel heeft hij voor die club gekozen.

De 45-jarige trainer heeft tot 2022 getekend. Tegenover BN De Stem zegt Hyballa waarom hij voor die club gekozen heeft. "Het is een typische Hyballa-club", vertelt de trainer. "Veel emotie, heel veel gekke supporters en een stadion met plaats voor 30.000 mensen. Wisla Krakow is een grote club. Zondag werd ik gebeld, dinsdag ben ik van Amsterdam naar Krakau gevlogen om te onderhandelen en woensdag heb ik getekend."

Hij hoopt dat hij daar succesvol gaat worden, nadat hij eerder dit jaar werd ontslagen bij NAC. Wat opvalt aan Hyballa is dat waar hij ook komt, er altijd voor opschudding gezorgd wordt. "Heel Europa weet dat ik geen eenvoudige man ben. Een meeloper ben ik niet, dat word ik ook nooit. Ik blijf mijn mening geven en houd me niet op de vlakte. Natuurlijk heb ik het nodige geleerd sinds de ervaring bij NAC, maar ik blijf wie ik ben."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen