Tagliafico verlengt tot 2023, maar 'mogelijk vertrek in januari'

4 december 2020, 13:23   Bijgewerkt: 4 december 2020, 13:35

De geruchten deden de laatste weken al de ronde, nu heeft Ajax het bevestigd. Nicolás Tagliafico heeft met de club een akkoord bereikt over de verlenging van zijn contract tot de zomer van 2023. Aanvankelijk liep de verbintenis van de Argentijnse linksachter in 2022 af, maar Marc Overmars heeft de international weten te overtuigen een extra jaar in Amsterdam te blijven.

De 27-jarige verdediger is een van de dragende krachten bij Ajax en maakte de voorbije seizoenen indruk. Tagliafico leek deze zomer op een transfer te azen, maar de gewenste club kwam er niet. Ajax was bereid mee te werken aan een overstap, maar slaagde er alsnog in de linkspoot binnenboord te houden. Het is een handelsstrategie die Ajax de laatste seizoenen al vaker met succes toepaste. 

Tagliafico kwam in de winterstop van het seizoen 2017/2018 naar Amsterdam en veroverde direct een basisplaats. De back werd voor vier miljoen overgenomen van Independiente. Het daaropvolgende seizoen was de Argentijn een van de belangrijkste spelers in het Champions League-droomseizoen, dat uiteindelijk strandde in de halve finale tegen Tottenham Hotspur.

Dat Tagliafico daadwerkelijk tot 2023 in de Johan Cruijff Arena de bewonderen is, valt echter zeer te betwisten. In gesprek met FCInterNews voedde zaakwaarnemer Ricardo Schlieper al direct de geruchten. "Uiteraard kan hij Ajax in januari verlaten. Veel teams houden Tagliafico in de gaten, maar door het coronavirus is de transfermarkt veranderd."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen