Overmars over Danilo tegen Ajax: "Moeten wij maar beter zijn"

4 december 2020, 15:50

Danilo Pereira heeft 5 december 2020 ongetwijfeld met rood omcirkeld in zijn agenda. Niet omdat het dan Sinterklaas is, maar omdat Ajax - FC Twente op de rol staat in de Eredivisie. De Braziliaan is uitstekend op dreef in Enschede en wil zich ook laten zien tegen zijn eigenlijke werkgever. Marc Overmars is benieuwd.

Bewust is er in de zomer gekozen om de spits te verhuren en bij Twente doet hij het goed, weet Overmars. "We vonden Danilo nog niet goed genoeg voor Ajax 1 en te goed voor nog een jaar in Jong Ajax. Bij een club als FC Twente en met een goede trainer als Ron Jans kan hij zich verder ontwikkelen", legt Overmars uit aan Het Parool.

In Engeland is het gebruikelijk dat spelers niet tegen hun eigenlijke werkgever spelen bij verhuur, maar daar heeft Ajax geen behoefte aan. "We hebben geen clausule in het huurcontract opgenomen dat hij niet tegen Ajax mag spelen. We hebben Danilo verhuurd met een reden: hij moet spelen in de Eredivisie om een betere spits te worden. Hij zal zich willen laten gelden tegen ons. Moeten wij maar zorgen dat we beter zijn." In tien wedstrijden was Danilo tot dusver goed voor negen goals.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen