Pierie tegen werkgever: "Houd geen rekening met Ajax"

4 december 2020, 16:26   Bijgewerkt: 4 december 2020, 16:33

Kik Pierie koos in de zomer van 2019 voor een overstap van SC Heerenveen naar Ajax, maar slaagde er nog niet in om door te breken in Amsterdam. Na een jaar in Jong Ajax koos de jonge verdediger deze zomer voor een verhuurperiode aan FC Twente. In Enschede is Pierie basisspeler, waardoor hij dit weekend de strijd aangaat met zijn oorspronkelijke broodheer.

Of Pierie zich in gaat houden tegen Ajax? Daar is absoluut geen sprake van, zegt hij in gesprek met FOX Sports. "Ik geef nu alles voor FC Twente, dan ga ik geen rekening houden met de club waar ik eigenlijk onder contract sta. Als ik de bal krijg en ik kan hem binnenschieten, tuurlijk doe ik dat. Anders is het werkweigering. Ik ga niet in de borden hangen, maar zolang ik hier speel geef ik alles voor Twente."

Pierie heeft een verklaring voor waarom zijn verhaal bij Ajax voorlopig nog geen succes is. "Ik denk dat ik de stap in zijn geheel misschien onderschat heb", zegt hij. "Ik werd bij Heerenveen geprezen en je kwam een aantal keer in het nieuws. Er werd veel geschreven en je kreeg veel over je te horen. Het was duidelijk dat ik een stap wilde maken. Maar Ajax is echt wel een heel hoog niveau vergeleken met heel veel andere clubs in de Eredivisie."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen